Hvordan male påskeegg skritt for skritt

Blå påskeegg sett ovenfra
Et egg med en nål i
Ett egg og en skål med gul plomme i
Fra venstre: Steg 1 og 2
Ett egg med en pinne i
Fire egg dekorert med grønn, rosa og gul maling
Fra venstre: Steg 3 og 4
Et hvitt egg med store gule prikker malt på, og tannpirkere og hvit sytråd
Gåsunger med påskedekorerte egg på
Fra venstre: Steg 5 og 6

Å male påskeegg er en aktivitet som passer for alle! Her er det bare å bruke fantasien og male i vei. Vi viser deg trinn for trinn hvordan du gjør klar eggene.

Malte påskeegg er både dekorativt og morsomt å lage – både for barn og voksne. For de aller minste kan det bli utfordrende å skulle blåse ut egget, så akkurat dette kan det være lurt å gjøre på forhånd. Bruk gjerne glitter, fjær eller andre detaljer som pynt på eggene, så blir det ekstra morsomt å vise dem frem.


Du trenger

 • Egg
 • Maling
 • Pensler
 • Stoppenål
 • Tannpirkere
 • Sytråd
 • Blomsterpinne
 • Glitter (valgfritt)
 • Svamp (valgfritt, brukes for å lage effekt på malingen)

Slik gjør du

 1. Bruk stoppenålen og lag et lite hull på toppen av egget. Vær forsiktig så du ikke lager sprekker eller knuser egget. Når du har et lite hull, tar du nålen og gjør hullet litt større ved å dreie nålen rundt i hullet. Gjør det samme i bunnen av egget også. Stikk nålen så langt inn at du knuser plommen, da er det lettere å blåse den ut etterpå.
 2. Hold egget over en skål og blås inn i hullet på toppen. Da vil både eggeplommen og -hviten renne ut gjennom hullet i bunn.
 3. Bruk en blomsterpinne og sett egget forsiktig på. Da kan du holde i pinnen når du maler, så ikke fingrene dine lager merker i malingen. Det er også enklere når de skal tørke, da setter du bare pinnen i et glass.
 4. Bruk fantasien og mal i vei. Du kan bruke tusj eller lime på paljetter, fjær eller glitter. Mal alle eggene i samme fargetoner eller lek deg med alle regnbuens farger.
 5. Brekk av en liten bit av enden på en tannpirker. Klipp av en passende lang sytråd og surr den ene enden rundt på midten av tannpirkeren og bind den fast. Da har du en liten tannpirkerbit i enden av en passe lang sytråd. Dytt tannpirkeren forsiktig inn i hullet på toppen av egget, denne vil da legge seg på tvers og du kan nå henge opp egget med sytråden.
 6. Heng de flotte eggene på kvister som står i en vase og vips, er det påskestemning i stua!