Slik dekorerer vi til årets påske

Påskepynt Interiør

Påsken er ikke lenger like gul som vi kjenner den. Naturelementer, kreative innslag og en mer dempet fargepalett utfordrer den tradisjonelle påskepynten.

Hos Kremmerhuset har butikkleder Madde iført seg en gul blazer, men det er ikke utelukkende fordi påsken snart står for tur.

– Jeg er veldig glad i gult og går gjerne i det hele året. Det gir meg energi! forteller en sprudlende Madde.

Påskehøytiden slik vi kjenner den er stort sett gul, men i likhet med den røde julen blir også den tradisjonelle gule påskefargen utfordret. Selv om gult alltid vil dominere høytiden, kommer det hvert år flere og flere påskenyheter i en mer dempet fargepalett.

Påskepynt Interiør
Kremmerhuset

– Det er ikke alle som har et hjem som kler gult, eller som ønsker seg en helt rød jul for eksempel. Mange ønsker heller flere mer nøytrale elementer som passer inn i interiøret de allerede har, samtidig som dekoren gir den gode påskefølelsen og vitner om påskepynt, forteller Madde.

Påskepynt Interiør
Kremmerhuset
Påskepynt Interiør
Kremmerhuset

Kremmerhuset byr på begge deler – det beste av to verdener. Hos dem er påskedekoren både gul eller helt nøytral. Her er det enkelt å velge etter egen smak og mikse og matche.

Glasseggene er gode eksempler på det, som kommer i ulike farger og med ulike motiv, gjerne i en leken, vårlig fargepalett. Men det er også innslag av sort og brunt. Både påskeservietter og påskeharer kommer også i mørkere nyanser.

Andre vil ha det mer tradisjonelt og omfavner friske gultoner i kombinasjon med kjente påskemotiver.

– Påskehønene Henrik og Hedda er like populære hos oss år etter år, smiler Madde.

Påskepynt Interiør
Kremmerhuset
Påskepynt Interiør
Backe i Grensen

Og selv om du skulle velge den mer fargenøytrale påskedekoren, sverger mange til gule elementer som føyer seg godt inn i den mer minimalistiske stilen. Gule nyanser vitner om påske uansett hvilket hjem du er i.

– Du skulle kanskje tro at jeg går for helt gul påske, som elsker gult året rundt. Men jeg har blitt mer og mer glad i den mer dempa, minimalistiske utgaven. Da blir det desto viktigere med gule elementer i form av lys, servietter, påskeliljer og tulipaner. Og så blir det ikke påske hos meg uten Kremmerhusets gule duftlys, med lukten av påske. Gule lys er et must! avslutter Madde.

Hos Backe i Grensen får påskehøytiden plass i form av lekre dekoregg, fargesterke tekstiler og gule interiørelementer som også kan brukes utenfor påskehøytiden. Kundene etterspør stadig mer delikat påskepynt, som matcher et allerede stilrent hjem.

Påskepynt Interiør
Backe i Grensen

– Våre håndmalte egg fra Royal Copenhagen er et eksempel på dette. De kommer inn i nytt design hvert år, forteller Lena hos Backe i Grensen. Hun viser også frem polsk påskepynt laget spesielt for kjeden, et smykke i seg selv. – Både eggene og denne påskepynten kan henges opp overalt, i vinduer og som anheng på kvister. Veldig anvendelig og dekorativt!

Lena mener kundene stadig blir mer kreative og finner nye måter å dekorere til påske på, som å finne gul dekor som kan funke hele året – ikke bare til påske.

Påskepynt Interiør
Backe i Grensen
Påskepynt Interiør
Backe i Grensen

– Det kan være å ha påskeliljer i disse kule, frodige vasene, plante karse i en gul kopp fra SERAX – et servise som er nydelig også i sommerhalvåret, eller å kombinere fargetoner som oransje og rosa sammen med gultoner, forteller Lena.

Ildhanen designet av Anderssen & Voll ser hun på som det perfekte eksempelet på interiør som fungerer året rundt, men som plutselig får en påskeeffekt med et gult lys i seg.

Påskepynt Interiør
Backe i Grensen

– Jeg sverger selv til gule lys når jeg pynter til påske hjemme, sammen med noen av de vakre eggene som henges opp i vindu. Jeg går også gjerne for en gul løper og gule servietter eller servietter med påskedekor, og så kan jeg fylle en gul skål med lekre egg.

Påskepynt Interiør
Påskepynt Interiør
Backe i Grensen

Pleddet med nydelig gul dekor fra Slowdown Studio minner også om påske og kan være midt i blinken på hytta i påskehøytiden, men også året rundt.

– Kanskje det er noe man kan unne seg i gave til seg selv denne påsken? avslutter Lena.

Granit er kanskje butikken som i størst grad har utfordret den gule påsketradisjonen. Der kommer årets dekorelementer i jordfarger og de gule lysene i en dempet gultone. Trenden er minimalistisk, enkel og har fokus på naturelementer, nøytrale egg og stilleben du kan lage selv.

Påskepynt Interiør
Granit
Påskepynt Interiør
Påskepynt Interiør
Granit

– Det er akkurat slik jeg kunne valgt det selv, forteller Siri. – Jeg kommer til å pynte kvister med egg i jordtoner, det er en enkel måte å vise frem påskepynten på og det er så fint å ta naturen inn på denne vårlige tiden av året.

Kollega og butikkleder Cecilia er enig og ville også pyntet med den enklere påskedekoren Granit har å by på, som å bruke kvister til å dekorere lysestaken.

Hjemme er det likevel husets yngste sjef som har det avgjørende ordet.

– Jeg lar 6-åringen bestemme hjemme hos oss og han kjører gjerne på med maling av egg i alle mulige farger og mønstre. Det er veldig hyggelig og fint, men hadde det vært opp til meg hadde jeg nok valgt et mer nøytralt uttrykk, litt mer «Granit»-fint, sier Cecilia med et lurt smil.

Påskepynt Interiør
Granit

Granit har også marmorerte glassvaser som kan brukes gjennom hele året, særlig mot påske, vår og sommer.

– Fyll de med svibler eller påskeliljer og lag et lekkert stilleben, avslutter de to.

Påskepynt Interiør
Søstrene Grene
Påskepynt Interiør
Påskepynt Interiør
Påskepynt Interiør
Søstrene Grene

Hos Søstrene Grene lar de barnas kreativitet komme til sin rett, med flater og egg som kan males etter barnas eget ønske.

– Maling har blitt stort etter pandemien og er en super aktivitet for å utfordre barnas kreativitet og konsentrasjon samtidig som de får en pause fra skjermen, tror Else hos Søstrene Grene.

– Fyll en bøtte med egg og la barna få utfolde seg både på eggene og ved å male bøtta eller fylle den med klistremerker. Det skal ikke alltid så mye til, og etterpå kan barna gå på eggjakt, sier butikkmedarbeider Elin.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00