Dette er Eid-gavene alle blir glad for

Eid er like om hjørnet, og de siste årene har gavene fått en større rolle i feiringen. Her får du gavefavorittene til hele familien.

Tiden er kommet for å feire, og for å skjemme bort dem vi er glad i med en liten overraskelse. Vi har spurt noen av våre gave-eksperter på Strømmen Storsenter, om deres beste gavetips til Eid.

Gode smaker

For det første: En Eid-gave kan gjerne være spiselig. Det er jo nettopp maten og de gode smakene som står i fokus når familie og venner samles for å feire. Om du da skal ha med en liten gave til vertskapet, eller har andre du vil glede, kan du trygt ta en tur innom Olivenlunden 1830 i første etasje. Butikken spesialiserer nemlig seg på olivenolje, balsamico og andre gastronomiske gaver med smak av Middelhavet.

– En god olivenolje er en flott gave, og ikke bare til kjøkkenentusiastene. Oljen har en rekke ulike bruksområder, og er like fin til å smøre huden som å bruke i håret. Vi har et stort utvalg deilige oljer, og hjelper deg gjerne å plukke ut en velsmakende gave, sier Mailen på Olivenlunden.

Gavepakke med fruktig olivenolje og hvit balsamico kr 688,-. Dyade 2nd Harvest er presset i midten av november, noe som gir en olivenolje som er rundere i smak med en mer intens aroma av moden frukt. 30 ml kr 299,- Gaec la Borie: fruktig er en balansert og fruktig olivenolje med noter av grønn og moden banan, grønne blader og tørket frukt. I munnen er den balansert med et hint av bitterhet og skarphet. 500 ml, kr 499,-.
Hos Yummy Heaven kan du plukke av hjertets lyst, helt til du skjemmes. I smågodtreolen er varene godt merket, slik at du kan unngå dem med gelatin. Kr 18,90 pr hg. Søstrene Grene har flere søte gaveposer og esker som gjør den søte gaven komplett.

Sukkersøtt

Etter en hel måned med faste, er det lite som smaker så godt som noe skikkelig søtt. Hos Yummy Heaven, like ved siden av Lekia, er utvalget helt enormt av akkurat det. Hva med en kjempepose smågodt, håndplukket for mottakeren? I smågodtreolene er innholdet dessuten tydelig merket med veganske alternativer, sånn at du enkelt kan styre unna godbitene som inneholder gelatin.

Stikker du forbi Søstrene Grene og kjøper med deg en søt gavepose eller eske, er gaven komplett, mener nå vi.


Den sunne snacksen finner du hos Nøtteblanderen, som selger nøtter, tørket frukt og andre søtsaker i lange baner.

Sunne snacks

Et sunnere alternativ er Nøtteblanderen, som du finner like ved siden av Olivenlunden. Her får du alt du kan ønske deg av nøtter og tørket frukt, men også ris, bønner, linser, sirup, kokos og andre økologiske produkter. Velg mellom delikatesser du kan plukke med deg i løsvekt, eller ferdige poser med smakfulle gaver.

Og du – ikke glem dadlene! Hos Nøtteblanderen får du Daddelkongens beste.

Her finner du forresten oppskrift på supergode daddelkaker. Hva med en hjemmelaget gave i år?

Fredrik & Louisa på Strømmen Storsenter er eksperter på duft, og hjelper deg med å finne den perfekte parfymen. Yves Saint Laurent, Libre Edp 90 ml, kr 1.900,-. Givenchy Gentleman Society Edp Extrême 60 ml, kr 1.280,- Rabanne, Fame Intense Gold Edp Intense 30 ml, kr 860,-. Initio Absolute Aphrodisiaque Edp 90 ml, kr 2.795,-.

Skjem bort-gavene

Fra deilige smaker til deilige dufter. Hos Fredrik & Louisa på Strømmen Storsenter er de eksperter på duft, og hjelper deg gjerne å finne den perfekte gaven, enten du går for parfyme, en god krem eller litt lekker sminke.

Parfyme til han og henne. The Ritual of Oudh Eau de Parfum Oudh. 50 ml kr 649,-.
Velduftende gaver til kropp og sjel – og til bilen! Hos Rituals får du alt fra bilparfyme til duftlys, kremer og sminke. Gå for et ferdig gavesett, eller komponer ditt eget.
Sjekk den fine gaveesken hos The Body Shop, spesialdesignet til Eid. Denne kan du fylle med hva du måtte ønske.

Rituals og The Body Shop kan du sette sammen egne gaveesker eller velge mellom mange fine. Rituals har dessuten kjempefine Eid-kort, og The Body Shop egne gaveesker til Eid.

Hos Auds Undertøysalong er nattkjoler og morgenkåper i silke en favoritt til Eid. Luksus helt inntil kroppen, ja takk!

Eller hva med en nattkjole eller morgenkåpe i silke? En superpopulære gave, både å gi og å få til Eid, ifølge Elisabet hos Auds Undertøysalong, som selger massevis av silkeplagg i anledning høytiden. Hvem blir vel ikke glad for litt velfortjent luksus?

Hos Ringo finner du et kjempestort utvalg av kosedyr, sånn som disse skjønne kaninene. Liten kanin i plys kr 399,-. Stor kanin kr 999,-.

Gavene til de minste

Og sist, men aller viktigst: Barna! Når de små skal skjemmes bort, blir et kosedyr aldri feil, spesielt ikke når man får dem i så mange ulike størrelser. Vi falt pladask for Ringos supermyke kaniner, men her finner du hele dyreriket, og vel så det, i plysj.

Til de litt eldre, og faktisk også ganske så store, foreslår Murtaza på Ringo et Penny Board. De ligner på old school skateboards fra 70-tallet, har en praktisk størrelse og er enkle å manøvrere.

Han slår dessuten et lite slag for de gode, gamle såpeboblene. Stort billigere moro får du ikke!

Til den kuleste i gata, og den lille som skal blåse sitt livs første såpebobler. Sikre gavevinnere til Eid, ifølge Murtaza hos Ringo. Penny Board kr 399,- Såpebobler fra kr 20,-.

Har du en Lego-fan i familien, er det mye spennende å velge i. Nå er butikkene fylt opp med årets nyheter, og Lekia har blant annet fått inn et populært Ninjago-sett som garantert blir en favoritt.

Årets Lego er på plass i butikken, og nyhetene fra Ninjago finner du hos Lekia. Ninjago kreativ legoboks kr 829,-. Ninjagofigur kr 499,-.

Noe til overs?

Har du forresten fått med deg gaveinnsamlingen vår? Sammen med de frivillige organisasjonene Eid Mubarak, lille søster og bror og Hjelpende Hender samler vi inn gaver til barn i vanskeligstilte familier. Innsamlingen finner du ved Strømmen Scene i andre etasje.

Gavekort og pakkedisk

I år har vi også designet egne kort i anledning Eid, som vi deler ut gratis på senteret fra tirsdag 2. april. Du finner dem både hos kundeservice, og i pakkedisken ved Strømmen Scene. Her finner du også kjempefint gullfarget papir, som vi har kjøpt nytt nå til Eid.

Har du fremdeles ikke bestemt deg? Husk at vi har gavekortautomater fra Dittgavekort.no, hvor du når som helst kan lage en skreddersydd gave på akkurat det beløpet du ønsker. Kortet kan brukes over hele Strømmen Storsenter, hva mer kan man egentlig ønske seg da?

Sammen med de frivillige organisasjonene Eid Mubarak, lille søster og bror og Hjelpende Hender samler vi inn gaver til barn i vanskeligstilte familier. Gaveboksen står ved Strømmen Scene i 2. etg.