Luksus vs budsjett – våren 2024

Motebilder
Det ene antrekket koster sju ganger mer enn det andre. Her har stylist Ingrid på seg budsjettvarianten til venstre og luksusvarianten til høyre. Du kan trygt gå våren i møte med begge!
Motebilder
Ingen tvil om at rødt er en av vårens viktigste farger. Dersom du er glad i fargen, er utvalget stort, og du kan sikre deg noen nye garderobefavoritter. Topp fra Ganni, Me & My Cousin kr 1.899,-
Motebilder
Stilig og dresset i bukse med press. Gå gjerne opp en størrelse når du velger bukser, og bruk heller et belte i livet. – En bukse som sitter godt, gir et mer eksklusivt uttrykk, tipser vår stylist. Bukse fra Høyer kr 2.999,- // Veske fra Ganni, Me & My Cousin kr 3.899,-

Hvordan være trendy i dyrtid? Her får du stylistens beste råd.

– Det trenger ikke koste skjorta å være med på trendene. Du kan fint holde deg oppdatert i motebil-det uten å kjøpe mye nytt, eller å bruke mye penger, sier forsikrer stylist Ingrid Fagerli.

– Ofte handler det om å jobbe godt med de plaggene man allerede har. Tenke litt kreativt og lete etter de enkle justeringene som gjør at man får en ny vri på noe gammelt og godt brukt. Jeg setter gjerne en brosje på genseren eller jakka, eller kombinerer plagg på en ny måte. Nå er det superpopulært med store øredobber, sko som popper – og ikke minst med belter, som kan endre snittet på et antrekk fullstendig. Det er mange måter å fornye det man allerede har og kanskje er litt lei av, sier stylisten.

Investér i kvalitet

Ett av vårens viktigste plagg er trenchcoaten, som mange av oss har hengende i skapet. Den ser noenlunde lik ut, år etter år, og er et typisk plagg det kan være fornuftig å investere i.

Motebilder
Komplett look i luksus-versjonen. Trenchcoat fra Max Mara, Follestad kr 7.799,- // Topp fra Ganni, Me & My Cousin kr 1.899,- // Veske fra Ganni, Me & My Cousin kr 3.899,- // Solbriller fra Holzweil-ler, Me & My Cousin kr 1.999,- // Sko Flattered, Companys kr 2.595,-
Motebilder
Vid dressbukse, akkurat slik vi vil ha den i 2024. Bukse fra Bik Bok kr 599,-
Motebilder
Klassiske detaljer som kompletterer et elegant og tidløst antrekk, og som fort kan bli nye favoritter i garderoben. Sko fra Din Sko kr 520,- // Veske Gina Tricot kr 359.95,- // Solbriller Gina Tricot kr 129,95,-

– Jeg ville nok heller lagt litt penger i et sånt type nøkkelplagg, som man kan bruke sesong etter sesong, og gått til de billigere kjedebutikkene for å supplere med typiske trend-items. Akkurat nå er det veldig trendy med rødt, men det er ikke normalt en farge jeg bruker mye av. Da velger jeg en rimeligere variant av det røde, som ikke nødvendigvis har den samme lange levetiden hos meg, sier Ingrid.

– Det samme gjør jeg gjerne med statement-plagg, slik som sølvskoene vi har brukt for å spice opp det helhvite antrekket. Her er det mye fint å finne til en rimelig penge. Men om sølvskoene er din faste go-to på fest, ville jeg heller investert litt i å få det paret du virkelig ønsker deg. Det er jo det det egentlig handler om – hva plaggene er verdt for deg.

Motebilder
Hele looken til en rimelig pris. Trenchcoat Gina Tricot kr 899.95,- // Topp Gina Tricot kr 229,95,- // Veske Gina Tricot kr 359.95,- // Sko Din Sko kr 520,-

Billig og bra?

Stylisten understreker at det slett ikke trenger å være dyrt å kjøpe kvalitet.

– Nå er det mye av de rene materialene i motebildet, gjerne 100 prosent bomull, lin, ren ull og silke. Samtidig ser vi at stadig flere av de rimeligere kjedene begynner med egne premium-kolleksjoner, hvor de har mer fokus på kvalitet og gjerne også bærekraft, sier Ingrid.

– Ekte skinn koster nødvendigvis mer, men da er det mye fint å finne i bruktbutikkene, legger hun til.

Motebilder
Ser du forskjellen? To helhvite antrekk, et til en betydelig høyere prislapp enn det andre. Looken til venstre får du for under 1500 kroner, mens antrekket til høyre kan bli ditt for kr 5.697,-.

Smarte råd

Når man er på jakt etter gode materialer, har Ingrid et godt tips.

– Gå etter de stoffene som ser fine ut i butikken. Hvis materialet er krøllete når det henger på stati-vet, kan du være sikker på at det ikke blir bedre når du får det med deg hjem. Syntetiske stoffer krøl-ler fort, og rene kvalitetsmaterialer holder seg penere. Ikke kjøp noe som ser billig ut i butikken, råder hun.

– Og invester i en steamer! Det er det lureste du kan gjøre for å få en elevated look. Det, og å passe på at alt sitter som det skal. Oversized er trendy, men plagget skal sitte på riktig måte. Klær med fint snitt ser eksklusive ut, og blir det for stort, ser det fort billig ut. Ikke vær redd for å gå opp en størrel-se, spesielt i bukser. Bruk heller et belte, dersom de er bittelitt store i livet. Er man komfortabel, ser man også bra ut, sier hun.

dame viser mote
Lekkert og luksuriøst. Hvit skjorte fra InWear, Companys kr 1000,- // Skjørt fra Gestuz, Companys kr 1.599,- // Loafers fra Stockholm Design Group, Grændsen Skotøimagazin kr 1.199,- // Øredobber Pearl Octopussy, Me & My Cousin kr 1.899,-
dame viser mote
Hele antrekket på budsjett. Skjorte fra BikBok kr 399,- // Ballerinasko fra Din Sko kr 328,- // Skjørt BikBok kr 599,- // Øredobber Gina Tricot kr 89,95,-
dame viser mote
Pynt med power! Nå skal smykkene være chunky og synes. De superpopulære øredobbene fra Pearl Octopussy får du hos Me & My Cousin til kr 1.899,-.
dame viser mote
En billigere variant, som er like iøynefallende. Superkul ørepynt fra Gina Tricot til kr 89.95,-.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00