Slik kommer du i gang med vindusvasken

Produkter til vindusvask

Avslører den sterke vårsolen hvor møkkete vinduene dine faktisk er? Da kan ekspertenes beste vasketips gi økt motivasjon og gjøre vaskejobben enklere.

Den deilige vårsolen har meldt sin ankomst og dagene blir endelig lysere. Følelsen av solen i ansiktet er til å ta og føle på, men beveger vi oss innendørs kan vårsolen fort komme brått på. Skitne vinduer er ofte det første man får øynene opp for når lyset slipper inn. Det er tid for vindusvasken.

Og apropos sol; regel nummer én når det kommer til vindusvasken, er å ikke vaske vinduer mens solen står på. Det kan fort ende med stripete vinduer. Bortsett fra det er det få regler, men et flust av hjelpemidler. Clas Ohlson og Jernia bistår gjerne.

Produkter til vindusvask
Jernia selger vindusrengjøring av både den praktiske og elektriske sorten.

Elektrisk bestselger

– Den største nyvinningen innen vindusrengjøring siste årene er nok den elektriske vindusvaskeren fra Kärcher, forteller Carina hos Clas Ohlson og Kostas hos Jernia. Vindusvaskeren fungerer som en elektrisk nal, som fanger opp alt såpevann og gjør vinduene skinnende rene. Såpen sprayes enkelt på i første runde, før nalen føres over i én bevegelse.

– Resultatet er én ting – det er jo det store målet, men det som kanskje lokker flest er alt styret du slipper med bøtte, klut og søl, sier Kostas. – Dette elektriske hjelpemiddelet gjør vindusvasken lekende lett, for å rengjøre vinduer er nok noe flere gruer seg til å ta fatt på, tror han.

Skal du vaske terrassen eller vinduer utendørs, der du kan oppleve mye søl og møkkete såpevann fra en lang vinter, vil en elektrisk vindusvask samle opp alt dette.

– Det gjør jo vaskingen mye enklere og du slipper møkkete vann ned på terrassen. Du slipper også striper og selve vaskingen blir langt enklere, påpeker Carina.

Produkter til vindusvask
Den elektriske vindusvaskeren fra Kärcher har revolusjonert vindusrengjøring.

Velg riktig utstyr

Godt og riktig utstyr kan være avgjørende for et godt resultat og for å nå til der du skal. Både elektrisk utstyr og enklere utstyr har gjerne forlengerskaft som gjør det enklere å nå opp i utfordrende høyder – for eksempel om du har takvinduer som skal vaskes. Nalene får du i forskjellige størrelser for ulike vinduer, der Kärchers elektriske vindusvasker kommer med en nal i to ulike størrelser.

Produkter til vindusvask
Naler i ulik størrelse er et must for optimal vindusrengjøring.

– Du kan også kjøpe med en praktisk holder som du plasserer maskinen i hvis du står i en trapp eller andre steder og vil spare tid, forteller Carina hos Clas Ohlson. – Det kommer godt med når du skal tilføre såpe på vinduet før nalen tas i bruk, eller etterfylle såpebeholderen.

Produkter til vindusvask
En praktisk holder kommer godt med hvis du må frakte maskinen med deg i trapp.

Hos Jernia er Smart sine rengjøringsprodukter et rimeligere utstyr om du ikke satser på elektrisk utstyr. Der kan nal og klut festes på ett og samme skaft, slik at du i en håndvending kan bytte når du står i en trapp eller bruker et forlengerskaft. En ekstra klut kan være lurt å ha i bakhånd.

– Mange sverger fortsatt til Smart sine rengjøringsprodukter og deres vindusserie er laget i et ergonomisk design med en vinkling på nalen som kommer enklere til vinduene, sier Kostas hos Jernia. – Dette er svært gode produkter når du ikke ønsker den elektriske versjonen.

Produkter til vindusvask
Smart sitt rengjøringsutstyr lar deg skifte mellom nal og klut i en håndvending.

De beste såpene til vindusvasken

Til slutt, hva anbefaler ekspertene å bruke av såpe for å gjøre vindusvasken lekende lett?

Det beror på utstyret. Velger du den mer tradisjonelle vindusvasken, med eksempelvis Smart-serien fra Jernia, anbefaler Kostas Plumbo sin glasspray. Den gjelder derimot ikke for Kärchers elektriske modeller.

– Bruker du Kärcher sin elektriske vindusvask, er deres eget såpekonsentrat det eneste å anbefale, også for å beholde garantien på produktet, forklarer Kostas. – Den blandes med vann og fylles på i spruteflasken som først påføres vinduene, før den elektriske nalen føres over og etterlater vinduet skinnende rent.

Produkter til vindusvask
Vil du beholde garantien på din Kärcher vindusvasker, anbefaler ekspertene at du bruker såpekonsentrat fra leverandøren.

Sitronkonsentratet får du kjøpt både hos Clas Ohlson og Jernia, som begge fører Kärcher sin elektriske vindusvaskeserie. Clas Ohlson selger W2 med en effektiv drift på 35 minutter, mens Jernia i tillegg fører storebror W6, med lenger batteridrift.

– Mange har fått øynene opp for dette vidunderet og flere vil nok oppdage den fremover også, den motiverer i hvert fall meg mer til rengjøring av vinduer nå enn tidligere! uttrykker Carina, som rekker over alle vinduene i huset sitt med W2-modellen. – Jeg erfarer også at den er fin for eldre som ikke orker å dra nalen frem og tilbake hele veien, men kun ønsker å bruke den i ett strøk. Kom gjerne innom og prøv den direkte på vårt vindusdisplay her hos Clas Ohlson, avslutter Carina med et smil.

Produkter til vindusvask

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo