Solbrillene som trender nå

Solbriller

Sesongens brillemote er mer leken og full av kontraster enn på lenge. I år blir det nesten umulig å velge bare én favoritt.

Sesongens brillemote er mer leken og full av kontraster enn på lenge. I år blir det nesten umulig å velge bare én favoritt.

Cat eye

Disse ikoniske brillene dukket først opp rundt 1920, men hadde sin storhetstid utover 50-tallet. Nå er de superaktuelle igjen, og du finner dem både hos de store designerne og i kjedebutikkene. Går du for cat eye, kan du velge mellom de klassiske modellene eller en minimalistisk innfatning i metall. Uansett er det tidløst, glamorøst, og gøy!

Solbriller
Holzweiler Tove, Me & My Cousin, kr 1.999,-
Solbriller
Cat eye, HM, kr 119,-
Solbriller
Cat eye, HM, kr 149,-

Disse er superhotte nå! Cat eye, eller Harlequin-brillen, som den opprinnelig ble døpt, er tilbake i motebildet for fullt, og kommer både i minimalistisk design og kraftigere modeller.

Solbriller
Den ovale brillen fra Celine er en bestselger som går til alt. Disse trender nå, men er så tidløse at du kan anse dem som en investering. Bilde til venstre er fra Krogh, Celine kr 4800,. og bilde til høyre er Ovale solbriller, H&M, kr 99,-
Solbriller
Solbriller
Unofficial, Brilleland, kr 599,- // Celine, Krogh Optikk, kr 5.400,-

Ovale og runde

Fra cat eye er det ikke langt til en annen av sesongens store trender – de ovale brillene. Hiver du deg på Y2K-trenden (da må du forresten lese videre), har du masse å velge i av farget glass.

Drister du deg til et par helt runde briller, kan du trygt gå all in denne sesongen. Alle designerne har dem, og er det én gang du skal prøve, så er det nå.

Både de ovale og runde brillene kommer i alt fra oversized varianter med kraftige rammer til de helt nedstrippede uten innfatning, eller med enkel innfatning i metall.

Solbriller
Vi kommer ikke utenom pilotbrillene. I vår er det mye å velge i, også dersom du går for den litt mer pimpa varianten. Ray Ban, Krogh Optikk, kr 1.763,- Celine, Krogh Optikk, kr 5.775,-
Solbriller
Corlin Eyewear, Høyer, kr 999,-
Solbriller
Solbriller
HM, kr 149,- // Celine, Krogh Optikk, kr 5775,-

Pilot

Pilotbrillene står sterkt denne sesongen, og gjør seg godt sammen med 80- og 90-viben vi ser i motebildet for øvrig. Mens klassikeren er Aviator-modellen fra Ray Ban, har ethvert motehus med respekt for seg selv sin egen vri på disse – og du finner dem hos nær sagt alle kjedene. Også i år ser vi flere sporty varianter, gjerne med speil og logo i glasset.

Vi kommer ikke utenom pilotbrillene. I vår er det mye å velge i, også dersom du går for den litt mer pimpa varianten.


Y2K

Akkurat som Top Gun ga oss pilotbrillen, skapte Matrix brillemote på tampen av forrige årtusen. Ved inngangen til 2000 var det disse vi gikk rundt med, alle som én. De smale solbrillene har for lengst funnet veien tilbake i motebildet, og Y2K-stilen ser ut til å prege solbrillemoten også dette året. Nå er de både ovale og rektangulære, med og uten innfatning.

Solbriller
Glamorøse, store briller er en sikker vinner, og i år kommer de i alle varianter. Celine, Krogh Optikk, kr 3.925,-,,-
Solbriller
Solbriller
Oversized, Cubus, kr 129,- Celine, Krogh Optikk, kr 999,- Corlin Eyewear, Høyer, kr 999,-

Oversized

Foretrekker du noe mer å skjule deg bak, kan du trøste deg med at kontrastene er store i brillemoten i år, og at det smale og nette trender side om side med det oversized og maksimalistiske.

Dyreprint har alltid en plass i solbrillekolleksjonene, men denne sesongen kan du virkelig fråtse i leopard- og skilpaddemønster. De kraftige, semi-transparente innfatningene kommer dessuten i en lang rekke farger, mange av dem i lyse nyanser. Tør du teste trendfargen rødt?

Solbriller
Oliver People, Krogh Optikk, kr 5.904,-
Solbriller
Solbriller
Polo, Brilleland, kr 1.620,- Oversized, Specsavers, kr 795,

Retro

På herresiden er de klassiske retromodellene tilbake for fullt. Vårens og sommerens kolleksjoner henter mye fra 50- og 60-tallet, da solbrillene gikk fra å være et rent medisinsk hjelpemiddel til å bli et fashion statement. Se opp for tidløse, firkantede innfatninger i en luksuriøs palett, gjerne med dype nyanser av grønt, oransje og brunt.

Nå ser vi mye grønt og jordfarger i brillemoten, spesielt til ham. For klassiske herrebriller, se gjerne til Hollywoods glansdager for inspirasjon.

solbrille
Me & My Cousin, Okkuli kr 990,-

Valgets kval?

Husk at trikset er å finne en solbrille som passer ansiktet ditt, både i størrelse og fasong. Rundere ansikt kler ofte firkantede briller, mens kantede ansikt kler en rundere form. Har du hjerteformet eller ovalt ansikt, kan du stort sett komme unna med det meste.

Og du, på Strømmen Storsenter har vi flust av brilleeksperter, både på Krogh Optikk, Brilleland, Synsam Recycling Outlet og Specsavers. Du er alltid velkommen innom for inspirasjon og gode råd.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00