6 vårlige nøkkelplagg til garderoben hans

moteklær til herre
Høyer: Oversized T-shirt fra KENZO/Høyer, mørkeblå med monogram, kr 2 599,-//Laundry: Dusty rose dobbeltspent blazer (kr 2600,-) og dressbukse (kr 1200,-)fra Les Deux Marvin/Laundry
moteklær til herre
Høyer: Mørkegrønn bukse fra NN07/Høyer, kr 1299,-
moteklær til herre
Høyer: Sandfarget overshirt fra NN07/Høyer, kr 1999,- //Volt: Cord overshirt fra These Glory Days/Volt, kommer i blått, beige, burgunder og grått, kr999,-
moteklær til herre
Høyer: Olivengrønn vest fra Scandinavian Edition/Høyer, kr 1899,-// Volt: Frakk med vest som også kan brukes hver for seg, fra These Glory Days/Volt, kommer i lysegrått og blått, kr 2999,-

Lyse farger, behagelig passform og myke teksturer er stikkord som går igjen når vi plukker ut vårens nøkkelplagg for menn.

Haakon Aafedt (28) er salgsansvarlig for herreklær på Høyer på Strømmen Storsenter og har plukket frem 6 plagg han mener enhver mann bør ha i skapet når våren melder sin ankomst. Til seg selv legger han som regel vekt på plagg som får han til å føle seg opplagt og vel, gjerne i en fargepallett som passer til hans toner. Prikken over i’en setter han med noen litt mer spesielle plagg, kanskje med et spesielt mønster som skiller seg litt ut.

-Jeg ønsker å se opplagt ut, også på dager når jeg egentlig er sliten. Klesvalget kan faktisk gi deg energi og overskudd, sier Haakon.

Lyse farger og lag på lag

Når man skal sette sammen en ny garderobe for våren anbefaler Haakon å velge en kombinasjon av flere rolige baseplagg og noen få statementplagg. Det er de som skiller seg litt ut med sterkere farger og mønstre.

Denne kombinasjonen passer veldig godt sammen med vårens trender som er myke og behagelige plagg, ikke for tettsittende. Fargene skal være lyse og varme, men det bør også være innslag av sterkere farger for å friske opp.

-Det viktigste er de lyse fargene, både fordi det går mot lysere tider og fordi vi trenger litt mer lys i hverdagen nå. Og siden våren er en overgangsperiode hvor det fremdeles kan være ganske kjølig, har jeg lagt vekt på den evig aktuelle trenden med lag på lag. Etter hvert som det går fra kaldt til varmere, kan de samme plaggene brukes både sammen og hver for seg, forklarer Haakon hos Høyer på Strømmen Storsenter, og fortsetter:

-Bruk buksene fra basen du allerede har. Chinos i mørkeblått, olivengrønt og beige for eksempel, er veldig fint og passer godt sammen med nøkkelplaggene jeg har valgt ut. De fleste gutta har én eller flere av disse fargene i garderoben allerede.

6 NØKKELPLAGG DU BØR HA I VÅRGARDEROBEN

1. Overshirt

Denne skjortejakken med trykknapper, krage og bryst lomme er det flere merker har i sine vårkolleksjon er. Den behagelige passformen at den gjør seg veldig seg godt til alle kroppsformer og kan brukes med en tynn ullgenser og skjorte under. Den er også fin å ta med inn i sommergarderoben til de litt kjøligere kveldene. Anvendelig og vårlig

2. Vest

Vesten har blitt et viktig plagg i motebildet det siste året, både for damer og herrer. Det er et godt hybrid-plagg, perfekt for vårt klima, og kommer til å være viktig også i vår. En isolerende yttervest kan brukes under en frakk eller en tynn jakke når det er kaldt, og deretter bli til ytterplagg over en tynn merinogenser eller en skjorte når den norske sommeren kommer.

-Denne olivengrønne godbiten fra Scandinavian Edition er fylt med Thermore-isolasjon , som er 100 % resirkulerte fibre. Det gir et slankere snitt, samtidig som den varmer godt, forklarer Haakon.

moteklær til herre
Høyer: Merinogenser med dyp V-hals fraStenströms/Høyer, kr 1899,- //Volt: Merinogenser fra J.Lindeberg/Volt, kommer i blått og sort, kr999k
moteklær til herre
Høyer: Lakserosa collegegenser fra J. Lindeberg/Høyer, kr 1899,-// Laundry: Oslo hettegenser fra Holzweiler/Laundry, kommer i ecru og sort, kr 1800,-
moteklær til herre
Høyer: Sneakers fra Common Projects/Høyer, kommer også i semsket skinn, kr 3899,-(Foto:Høyer) //Grå sneakers fra Human Scales/Volt, kommer også i beige, kr 1500,-

3. Tynn genser i merinoull

En klassisk, tynn v-genser i merinoull går aldri av moten. Den brukes over en skjorte eller en t-skjorte mens det fremdeles er kaldt ute, for deretter å bli med over i sommergarderoben og brukes rett mot huden. Den er lett og luftig, men holder deg samtidig varm.

-Merinogenseren fra Stenströms med detaljer i sand og mørkeblått er en klar favoritt! Den er ufattelig myk og god og har i tillegg litt tekstur i veven .Det er som få en klem, så god er den. Den skal jeg definitivt kjøpe i vår!

4. Collegegenser

Med pandemi og hjemmekontor for mange, ble avslappende klesplagg som collegegensere, hettegensere og gode, litt penere joggebukser, enormt populært. Det blir ikke mindre viktig denne våren.

-Collegegenseren fra J. Lindeberg i «fresh» og herlig lakserosa, frisker opp både garderoben, kropp og sinn. Den har et pent snitt selv om det er en collegegenser og kan brukes sammen med rolige toner for å holde en casual stil. Man kan også ta den helt ut med flere klær i samme fargepallett slik at man skiller seg mer ut i mengden. Begge deler er lov , forteller Haakon fra Høyer.

5. Statementplagg

-For de som liker å skille seg ut i mengden er et skikkelig statement-plagg et must denne våren. Denne rålekre, «oversized» t-skjorten i et litt tykt piquet -stoff fra Kenzo er absolutt noe å ønske seg til vårgarderoben. Den er veldig kul og kan passe både sammen med en klassisk og mer moderat garderobe og til en litt mer rocka stil. Dette er «a real piece of candy» som setter prikkenover i’en på vårantrekket!

6. Sneakers

Våren er den perfekte årstiden for myke sneakers i lyse farger. De kan brukes til alle antrekk og passer i de aller fleste anledninger. Lysegrå sneakers i semsket skinner Haakons valg til vårens behagelige og avslappede stil:

-De passer perfekt når det blir litt tørrere og varmere og vi igjen er klare for parklivet igjen. Den dagen gleder jeg meg til, avslutter Haakon.