Slik løper du trygt ute om vinteren

Ansatt hos Løplabbet
Amadou hos Löplabbet løper gjerne ute hele året uansett vær, for å holde løpeformen ved like.
Bilde av  undersiden av løpesko med pigger
Löplabbet har kompetansen og utvalget for alle løpeentusiaster.

Flere og flere løper ute hele året, enten det er en frisk morgentur, kveldstur eller til og fra jobb for de som har mulighet til det.

Det er ingen tvil om at mange velger å løpe i frisk luft også på vinteren. Det kan dog være litt mer krevende og ikke alltid like moro på grunn av været og temperaturen, men hvis du klarer å holde på de gode treningsrutinene, justere litt på treningen, klærne og løpestilen, kan vinterløping være en fantastisk opplevelse som gir deg et ordentlig energikick!


- Fordelen med å løpe om vinteren er at du får opprettholdt den samme gode fysikken og løpemuskulaturen som du besitter hvis du løper gjennom sommerhalvåret. Og så blir det ikke like tungt å komme i gang på våren igjen, forteller Amadou hos Löplabbet på Strømmen Storsenter og legger til:

- Tredemølle er også helt supert, men du får ikke brukt muskulaturen på samme måte som du gjør ute. Er du en av dem som synes at tredemølle fort kan bli litt ensformig gjennom en lang vinter, burde du lukte litt på muligheten for å komme deg ut i stedet, for å holde motivasjonen din oppe.

Bilde av mann som viser løpesko med pigger
Invester i piggede joggesko eller få skoene dine pigget slik at du får bedre feste til underlaget. Sistnevnte kan våre eksperter hjelpe deg med, eller du kan gjøre det selv.