Bærekraft

Strømmen Storsenter er opptatt av bærekraftige tiltak

containere
Utenfor Strømmen Storsenter (i området mellom storsenteret og Strømmen Stasjon finner du containere for gjenbruk av klær.

TO GOOD TO GO

Last ned Too Good To Go-appen og bli med i kampen mot matsvinn!

I appen får du kjøpt god mat som ellers ville gått i søpla for en veldig hyggelig pris.Følgende spisesteder og kafeer tilbyr denne tjenesten på Strømmen Storsenter:

Starbucks

Espresso House

W.B. Samson

Meny

Baker Hansen

Ice Dream

BIT

Jordbærpikene

Cafe Opus

Veldig mange butikker og virksomheter v/Strømmen Storsenter har fokus på bærekraft og gjenbrukstiltak:

THUNE

gir vi mulighet til kunder å selge gull og sølv til oss, disse metallene kan selges til oss og kunden kan enten bruke denne summen til å kjøpe noe nytt hos oss eller få summen for dette.

De har også et verksted med gullsmeder og urmakere. Her reparerer de ulike smykker og ur. Her kan kunden også sende inn gull og sølv, som de da kan bruke til å lage et nytt smykke til kunden.

Hos Thune ønsker de å kjøpe tilbake like mye gull til gjenvinning som de produserer nytt, og håper å få til full sirkel med dette.

Deres gifteringsserie Promise er 100% resirkulert. De har et stort ønske om å få til dette på flere og flere serier, og gjenbruke metaller.

BRILLELAND

Brilleland har nettopp blitt miljøsertifisert, og har valgt det beste miljøledelsessystemet ISO 14001 verdens mest anerkjente. Dette hjelper dem med å arbeide aktivt for å redusere deres belastning på miljøet og gir dem kontroll over miljøpåvirkningen.

I tillegg samarbeider de med VFA - vision for all, for å kunne hjelpe mennesker som er vanskeligstilt. 

I Norge har de et godt utbygd tilbud for både undersøkelse og tilpasning av synshjelpemidler. Det er dessverre mange land hvor det ikke er tilfelle.

Vision for All reiser til land hvor tilgangen på undersøkelse og synshjelpemidler er veldig mye dårligere enn her i landet og hjelper mange mennesker med å se bedre. Alle briller som blir levert inn til Brilleland, blir videresendt til VFA.

Synsam Recycling Outlet

Er Norges første bærekraftinspirerte optikerbutikk. 

Hos dem finner Second hand innfatninger som deres kunder har levert tilbake for et nytt liv.

Egen Circular Collection som består av innsamlede briller, der de har resirkulert materialet og lager helt nye briller.

Bærekraftmål nr. 14 Og vår Fellepini Sea2see er en kolleksjon som er laget av 100% resirkulert havplast.

JERNIA

Jernia Verksted hjelper til med å sende defekte produkter til reparasjon som kunden må betale for eller som dekkes av garanti avhengig av alder og kjøpsbevis.

Dette for å skape en grønnere og renere verden, steg for steg, Det vil bli flere merkevarer som Jernia Verksted dekker fortløpende:

Stiga gressklippere,Boch Gressklippere og Robot,Gardena Robotklippere,Karcher høytrykk,Ava høytrykk.

Miljø Norge Brannslukkere: Jernia tar imot alle brannslukkere, men rabatten på kr. 100,- vil trekkes fra på resirkuleret brannslukkere fra Miljø Norge. Kr. 679,- rabatt kr. 100, kr. 579,- NY PRIS.

Bærekraftmål nr. 13 Slukkerne vi tar imot på 6 kg, vil igjen resilkuleres til nye slukkere fra Mijø Norge og selges igjen. Resilkulering på høyt nvå. Dette reduseres ganske høye CO2 utslipp, et grønnere og mer miljøvennlig tiltak.

MESTER GRØNN

Sender alt av bøtter vi får avskårende blomster i, i retur. MG har eget bøttevaskeri på Hovedkontoret(HK) hvor bøttene vaskes og sendes ut til butikk igjen. I snitt brukes bøtta 7 ganger før den går til gjenvinning.

De sender også alle brett som potteplanter kommer på, tilbake til HK. Her blir de rengjort og brukt på ny.

I de aller fleste tilfellene får Mester Grønn seil rundt CCene sine, når de får blomster. Dette reduserer plastbruken veldig.

Deres bæreposer er også lagd av resirkulert plast, og de sorterer plast, papp og annet avfall. HK jobber hele tiden med nye løsninger som skal gagne miljøet.

KAFFEBRENNERIET

Matrabatt: Egen Matrabatt ordning hvor du får 50% rabatt på alle bakervarer den siste halvtimen i alle kaffebarene deres.

Miljørabatt: Ta med egen kopp og få 3,- i avslag på alle våre drikker.

Mer info om dere ønsker mer i fht emballasje etc: https://www.kaffebrenneriet.no/miljo/

ELKJØP

Elkjøp har trade-in av teknologi der man kan få rabatt ved å levere inn varer.

EPLEHUSET

Eplehuset har pant og innbytte av varer det man også kan få rabatt.

MISTER MINIT

Mr Minit fikser ødelagte glidelåser og sko.

THE BODY SHOP

The Body Shop- Tar i bruk plast fra India og bruker det på nytt der de bidrar til arbeidsplasser ved å plukke søppel og resirkulering av plast.

Bærekraftmål nr. 14/15

MORRIS

Morris selger second hand vesker.

KID

Kid- jobber med å redusere og begrense bruken av skadelige kjemikalier både i produksjonsprosessen og i produktene.

H&M

H&M- Gir poeng til kundene når de tar gode valg, som å ikke ta med pose. De sørger for at tekstiler som blir levert blir gjenbrukt, omsydd eller resirkulert.

CUBUS

Cubus- De fleste av jeansen er svane merket som mange andre steder ikke har, mye prosent bomull i klærne.

JOE &THE JUICE

Joe & Juice- Har en egen app der de ser hvor mye mat de kaster. Kaster bare 2% mat til sammen. Man kan kjøpe en Joe-kopp som man kan bruke flere ganger og da igjen få rabatt når man bruker denne.

KAPPAHL

Kapphal- Tar imot klær, sko, accessories og tekstil fra hjem og bolig så lenge de er hele og rene. Tilbake får man en verdi på 50kr pr pose som man kan bruke når man kjøper for over 300kr.

LINDEX

Lindex- Tar imot klær, sko, accessories og tekstil fra hjem og bolig så lenge de er hele og rene. Tilbake får man en verdi på 50kr pr pose som man kan bruke når man handler for over 300kr.

BERTONI

Hos Bertoni har de besluttet å aldri destruere varer, også ved feilproduksjoner. I disse dager mottar de en fantastisk linbukse, som har noen mindre feil.

Bærekraftmål nr. 12 Istedenfor å sende varen tilbake til fabrikken som allikevel destruerer den, velger de å informere kunden om feilen samt gi en større rabatt i kompensasjon (40%).

Bertoni fokuserer på bærekraftig produksjon.

MENY

Meny Strømmen er miljøfyrtårn-sertifisert.

To good to go:

STARBUCKS ESPRESSO HOUSE MENY

BAKER HANSEN BIT WB SAMSON

ICE DREAM CAFE OPUS JORDBÆRPIKENE