10 smarte gavetips til baby og de nybakte foreldrene

Såpe
Paa Stell sitronsåpe kr 79,- for lite stykke og 149,- for større stykke, fra Barnas Hus

Hva trenger den nyfødte babyen når den har kommet til verden – eller de nybakte foreldrene? Vi har gavetipsene du kanskje ikke har tenkt på.

Når en ny verdensborger melder sin ankomst blant venner og familie, setter mange pris på å gi den nybakte en liten gave. Men hvilke gaver kommer virkelig til nytte, kanskje uten at de nybakte foreldrene selv vet at de vil trenge det? Vi har svarene!

For selv om en body både er en omsorgsfull og nyttig gave å gi, kan det være nettopp det foreldrene får mest av. Da er sjansen større for at bodyene ikke rekker å bli mye brukt, før den lille har vokst ut av størrelsen og inn i den neste.

Så hvilke gavetips tror vi de nybakte foreldrene vil sette stor pris på, enten til seg selv eller babyen? Se våre ti gode gavetips til baby og de nybakte foreldrene.

1. Ammepleie

Hvis mor ønsker å amme og alt klaffer, er ammepleie en super gave – særlig til en førstegangsmor som ikke har ammet tidligere. Her er det faktisk litt å tenke over! Ammeinnlegg i ull er eksempelvis gull verdt til kalde vinterdager og varmer godt slik at mor ikke blir syk. Ammesalven Purelan fra Medela er også et populært produkt blant mødre og noe flere sverger til etter barseltiden – blant annet for å kunne bruke det på tørre lepper. Det geniale med ammesalven er at den er trygg for barnet og ikke må fjernes før hver amming. Kompressorene fra Multi-mam har også blitt en bestselger de siste årene, med god grunn. Et must til såre brystvorter og kan med fordel gis i gave allerede før fødsel – til sykehusoppholdet!

Produkter til amming
Purelan brystvortekrem kr 134,90 fra Medela/VitusApotek // Ammeinnlegg i ull kr 119,90 fra Janus/VitusApotek // Multi-Mam brystvortekompress 12 stk kr 154,90 fra VitusApotek

2. Berøringsfritt termometer

Det erstatter ikke et vanlig febertermometer, men det berøringsfrie termometeret har kommet for å bli. Det er en enkel måte å sjekke barnets temperatur på uten å vekke det eller ta av bleien, og kan dermed også brukes når den lille babyen sover. Et lite luksusprodukt i hverdagen til enhver småbarnsforelder og kan også brukes til voksne!

Febertermometer
Berøringsfritt pannetermometer kr 599,99 fra VitusApotek

3. Kolikkflaske

Dette er ingen vanlig spedbarnsflaske, men en kolikkflaske fra Dr. Brown som skal sørge for minst mulig luft inn i magen til babyen når det drikker melk fra flaske. For helt ferske foreldre ligger nok ikke dette som naturlig kunnskap hos alle, men mange vil fort erfare minst mulig svelging av luft – med en best mulig flaske, gir mindre mageplager og kveldsuro hos den lille.

Kolikkflaske
Tåteflaske kr 159,- fra Dr. Brown’s/Barnas Hus

4. Sitronsåpe

Hvem skulle tro at en sitronsåpe kan gjøre såpass underverker som denne? Såpen fra Paa Stell er en vinneroppskrift uansett livsfase, enten du vil vaske dine hvite sneakers eller bruke den på babytøy. Den fjerner alle flekker og er i tillegg helt ideell på ull, som kan være vanskelig nok å rengjøre når flekkene setter seg. Et fantastisk life-hack!

Såpe
Paa Stell sitronsåpe kr 79,- for lite stykke og 149,- for større stykke, fra Barnas Hus

5. Nok siklesmekker

Siklesmekker er kanskje ikke det de nybakte foreldrene pakker skuffen full av før babyen kommer, men er det ett plagg barnet kan komme til å trenge mye av, er det siklesmekker. Gjerne en hel haug! Noen babyer sikler mindre enn andre, men de aller fleste babyer som etter hvert får tannfrembrudd vil sikle hyppig i perioder. Da er det godt med flere skift på én dag så smekkene kan tørke og vaskes mellom bruk.

Siklesmekke
Siklesmekke med ulike budskap kr 59,-/3 for kr 129,- hos Barnas Hus

6. Økologisk pysj

Vil du investere i et fint og nyttig plagg, er de myke pysjene fra Lilleba en omtenksom og nyttig gave – et lite stykke slow fashion. De er laget av 60 prosent bambus og 40 prosent bomull, er PH-nøytrale og helt uten plast. Materialet er mykt mot sart barnehud og pysjene har minimalt med sømmer og merkelapper, til det beste for barnet. Pysjene har også føtter som kan brettes over foten på den lille, slik at den ikke blir kald hvis dyna sparkes av. En pysj som definitivt kan gå i arv og vil bli mye brukt!

Pysj
Lilleba-pysj fra Auds Undertøysalong

7. Tripp-trapp-tilbehør

Skal de nybakte foreldrene investere i en barnestol fra Stokke, er det en genial gave å spleise på eller gi; både stolen og alt det praktiske tilbehøret. Barnet vokser i rekordfart og foreldrene vil raskt nok trenge både nyfødtsete, spisebrett og bøyle til eksempelvis Stokke Tripp Trapp-stol – her finnes det mange muligheter.

Stokke stol
Tripp Trapp fra Stokke fra Barnas Hus

8. D-vitamin

Før skulle D-vitamin gis til babyen fra fire ukers alder, nå skal det gis allerede fra babyen er én uke gammel. En omtenksom og styrkende gave foreldrene garantert får bruk for!

Bilde av d-vitamin til barn
D-vitamin-dråper kr 149,90 fra VitusApotek

9. Giraffen Sophie

Vil du sikre deg med en bestselger til den nyfødte, er giraffen Sophie kanskje verdens mest solgte leke og et must på leketeppet. Ikke bare er den visuelt stimulerende å se på og enkel for barnet å kjenne igjen, men den er god å tygge på og perfekt som biteleke. Pipelyden stimulerer barnets hørsel og får barnet til å forstå sammenhengen mellom årsak og virkning. En yndet bestselger som kommer godt med når babyen vil stimuleres, ha noe å bite i eller noe gjenkjennelig å se på.

Giraff
Giraffen Sophie kr 289,- fra Barnas Hus

10. En opplevelse

Noe det blir mindre av som nybakte foreldre, er egentid og selvpleie. Egentid kan være vanskelig å få til den første tiden, men det betyr ikke at du ikke kan ta med mor ut på en deilig lunsj samme med babyen. Står hun litt friere, kan gavekort hos en frisør eller hudpleier være midt i blinken. En omtenksom gave som vil varme og pleie godt!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00