Slik holder du en babyshower som faller i smak

Produkter til Babyshower
Hos La Fiesta og Søstrene Grene på Strømmen Storsenter finner du et stort utvalg til babyshower. Foto: Søstrene Grene
Kake formet som bleier
En bleiekake er for mange et must i en babyshower, og kommer godt med når babyen ankommer. Gå sammen med flere for å kjøpe nok bleier til en kreativ kreasjon.
Babyshowerprodukter
Babyshowerprodukter
Babyshower-smokker 30,- hos La Fiesta og Babyshower-servietter 49,- hos La Fiesta
ballonger
Babyprodukter
Ballonger og Bånd til pynt eller til å måle magen med 35,- pr stk hos La Fiesta

En babyshower er stas både for den vordende mor, hennes nærmeste og for deg som vertskap. Men hva skal den inneholde?

Disse enkle tipsene gir deg det du trenger å vite for å holde en babyshower hun garantert vil sette pris på.

Å arrangere babyshower er en moderne tradisjon fra USA som har fått fotfeste her til lands, i likhet med begivenheter som utdrikningslag og Halloween. For er det én ting de fleste syns det er verdt å feire, så er det at en ny verdensborger er på vei! Og nettopp den vordende mor og hennes ufødte barn står i sentrum for en babyshower.

En babyshower arrangeres normalt av nærmeste venner eller familie av den gravide, og skal helst være en overraskelse der de inviterte samler seg i all hemmelighet og overrasker hedersgjesten. Normalt holdes den mot slutten av graviditeten, når den gravide er 6–8 måneder på vei, men her finnes det ingen regler. Det gjelder også for innholdet i babyshoweren, der en rekke ulike aktiviteter kan gjennomføres for å sørge for stemning mot babyens ankomst.

«I senere tid har også baby-rekvisitter til foto blitt veldig populært, såkalte foto-props som er morsomme å bruke når det tas bilder fra dagen.»Elisa, La Fiesta

Det er også normalt at gjestene har med seg en gave til babyshoweren som er til nytte for babyen når den kommer, men mange velger også å gi noe til den vordende mor i stedet. Hva med en bok, et strikketøy, hjemme-spa eller gavekort på ansiktsbehandling som den gravide kan nyte i ventetiden?

Populært med give-aways og foto-props

Gaver kommer likevel i andre rekke for deg som arrangerer en babyshower. Du er nemlig ansvarlig for å samle alle gjester, delegere eventuelle oppgaver som baking og pynting, og stå for innholdet og lekene de timene en babyshower varer. Å pynte for anledningen er hyggelig slik at den gravide ikke er i tvil om hva hun er midt oppe i når hun blir overrasket, og hos La Fiesta er utvalget til babyshower stort.

– Det vi selger mest av er pappservise i samme serie, enten serien er lyseblå, lyserosa eller i mer nøytrale farger, forteller Elisa hos La Fiesta. – I tillegg har vi mye annet til bordet og til morsomme leker. Ballonger skaper alltid stemning og finnes i mange ulike former og prisklasser. I senere tid har også baby-rekvisitter til foto blitt veldig populært, såkalte foto-props som er morsomme å bruke når det tas bilder fra dagen.

«Noen syns det er gøy å gi bort små giveaways til gjestene. Det trenger ikke være så mye, men gi det en lekker innpakning – som sjokolade pakket inn i cellofan.»Elisa, La Fiesta

Kakepynt finnes det også mye av, for kaker er et must i en babyshower og gjerne noe flere står sammen om å bake. Hva med hvit sjokoladekake med oppskrift fra Søstrene Grene? Det er også hyggelig å servere en enkel lunsj hvis babyshoweren holdes på dagtid, og noe godt i glasset for både gjester og hedersgjesten. Hva med en alkoholfri drink, som mocktail med vannmelon som velkomstdrink?

– Noen syns også det er gøy å gi bort små giveaways til gjestene. Det trenger ikke være så mye, men gi det en lekker innpakning – som sjokolade pakket inn i cellofan, sier Elisa.

Leker som utfordrer gjestene

Et bånd med «mom-to-be» kan kjøpes til den gravide som hun har over magen. Andre partyeffekter er ballong-banner i gull med ordet «baby», popkorn-begre og små klesklyper som kan brukes til ulik dekor, som til bordkort.

– Du kan også bruke klypene til å lage en tørkesnor hvor dere henger små kort klippet ut som babyplagg, med små lykkeønsker til den kommende babyen. Det syns mange er veldig rørende, sier Elisa.

Som pynt får du også kjøpt små baby-smokker og baby-rangler, som kan brukes i ulike leker.

– En populær lek er å feste for eksempel en baby-rangle i et bånd rundt halsen på hver gjest som kommer. Leken går ut på at gjestene ikke får lov til å krysse bena mens de sitter når babyshoweren pågår, fordi den gravide gjerne ikke klarer dette når hun er høygravid. Oppdager du at en av gjestene gjør det, kan du ta hennes bånd og henge det rundt din egen hals. Den gjesten med flest bånd rundt halsen ved endt shower vinner en premie!

«Hver gjest skal tippe størrelsen på mors mage ved å klippe til riktig lengde på båndet.»Elisa, La Fiesta

Andre morsomme leker i en babyshower er å be alle gjestene ta med seg et bilde av seg selv som baby eller barn. Deretter skal den gravide gjette hvem som er hvem av gjestene på de ulike bildene. La Fiesta selger også ruller med bånd som gjestene får utdelt i løpet av festen.

– Hver gjest skal deretter tippe størrelsen på mors mage ved å klippe til riktig lengde på båndet. Mot slutten av festen måler den vordende mor magen sin med alle båndene, og den som er nærmest får premie, sier Elisa.

En bleiekake er også et populært bidrag til gavebordet og er en kake bestående av bleier, som kan brukes når babyen kommer. Her kan flere gå sammen om å kjøpe bleiene, som du får kjøpt på Rema 1000 eller Meny.

En fest avslører kjønnet

En annen trend som er i ferd med å komme også i Norge, er en gender-reveal-shower hvor kjønnet på barnet avsløres. Dette er det den gravide som inviterer til, for å avsløre barnets kjønn for familie og de nærmeste. Selve avsløringen kan gjøres på flere ulike måter og flere bruker rosa eller blått som innhold i en ballong eller i en kake, slik at fargen viser om det er gutt eller jente når ballongen sprekker eller noen forsyner seg av kaken. Også til gender-reveal-showeren får du kjøpt artig pappservise og servietter med teksten «Little lady or mini mister?».

Det viktigste er, uansett type fest, å sørge for god stemning, at gjestene koser seg og at den gravide har det bra. Babyshower er en begivenhet som garantert blir husket og satt pris på av hedersgjesten, og en fin anledning til å glede seg over den som er på vei!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00