Blomstrende påskekos hos Mester Grønn

Gule blomster gir påskestemning på 1-2-3.

Det er ikke så mye som skal til. Med gule blomster og litt påskepynt skaper du en koselig påskestemning, enten du skal være hjemme eller på hytta.

Påskens favoritter

Narcisser, eller påskeliljer som mange kaller dem, er veldig populære denne sesongen. De finnes både som løkplanter og som snittblomst, og er flotte både ute og inne.

Vakre buketter i gylne fargetoner, gule roser og gule tulipaner er nydelig pynt på påskebordet. Gåsunger og andre grener gir en ekstra vårfølelse, og de er fine å dekorere med hengende pynt. Hos Mester Grønn finner du lekre hengende egg i keramikk, dekorert med påskeliljer, mimosa og eucalyptus. Skal du dekke et koselig bord er det et tips å knyte et gult silkebånd rundt en tøyserviett. Heng på et keramikkegg, pynt med narciss og gåsunger og legg på hver kuvert. Enkelt og veldig dekorativt.

Narcisser i kyllingpotter hos Mester Grønn.
Dekk et koselig påskebord med friske, gule blomster i påsken.

Tulipaner er supre å ta med på tur

Tulipaner er en av få blomster som kan oppbevares tørre i kjøleskap eller i et kjølig mørkt rom opp til flere dager uten å ta skade. Tulipaner uten vann er lette å frakte med seg, i tillegg tåler de noen kuldegrader. Dette gjør tulipaner til den perfekte blomst å ha med seg på påskeferie. Har tulipanene ligget en stund uten vann bør de snittes og settes i en vase med friskt og kaldt vann. La dem stå og suge til seg vann i min. 1 time, gjerne med plasten på slik at de blir rette og fine. Ta så av plasten og sett de i vasen der du vil ha dem.

Tulipaner holder seg friske lenge og er en perfekt blomst å ha med seg på påskeferie.

Plant vårblomster i krukker

Hvis vi er heldige med været er det deilig å tilbringe påsken i solveggen, og da er det hyggelig å pynte litt ute også. Narciss og viola tåler godt vårens skiftende temperaturer, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet. Å være herdet innebærer hvor lenge de har fått stå ute i lav temperatur i forkant.

Det kan være lurt å plante vårblomstene i kurver og utepotter som det er lett å flytte på. Ved ekstra kalde netter eller kuldeperioder kan utepottene bæres inn eller settes mot en lunere vegg. Du kan også dekke blomstene med et tynt fleecepledd eller et håndkle. Selv om plantene kan virke litt slått ut etter en frostnatt eller to, vil de snart reise seg igjen. Blir det frostnetter over en lengre periode, setter plantene stor pris på å få lov til å komme inn til et lunt sted for å varme seg litt.

Pynt ute med Narciss og Viola som tåler godt vårens skiftende temperaturer.

Trenger du mer inspirasjon så ta turen innom Mester Grønn. Der finner du alt du trenger for å pynte til påske både inne og ute.

Velkommen!

I påsken vil vi pynte med gule blomster! Krysantemum og Ildtopp gir oss påskestemning.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00