Smart skolelunsj

Bilde av matbokser og drikkeflasker
Du finner matbokser, drikkeflasker og skolesekker i alle mulige varianter på Strømmen Storsenter. Lekne kjøleelementer, som avokado fra Enklere Liv, holder bedre på maten.

Matpakken er ikke hva den pleide å være. Nå skal yoghurtbegre, lekne kjøleelementer, smarte termoser og nyttige matbokser gi både matlyst og variasjon.

Endelig skolestart! Tiden nærmer seg hvor spente 5- og 6-åringer gleder seg til aller første skoledag og til å gjennomgå den store overgangen fra barnehagen til skolen.

Mye av grunnen til det er kanskje mer selvstendighet, noe skolelunsjen er et godt eksempel på. Nå forventes det at barna spiser mer på egenhånd og selv tar ansvar for å få i seg den medbragte matpakken. Da bør den helst falle i smak, samtidig som den skal være næringsrik og friste små ganer etter noen timer i sekken.

Bilde av matbokser og drikkeflasker
Barnehagesekk fra Beckmann/ARK 399,- // Sandwich-boks fra Kitch'n 139,- // Matboks fra Done by Dear/Barnas Hus 79,- // Mintgrønn metallflaske fra Søstrene Grene 49,90 // Mummi-flaske, rød fra Tilbords 200,- // Avokado kjøleelement fra Enklere Liv 39,- // Matboks 1,65l fra Sistema/Kitch’n 269,- // Matboks 1,2 l fra Sistema/Kitch’n 159,- // Kjøleelement fra Jernia 49,50 // Flaske 500 ml fra Les Artistes/Kitch’n 399,-
Bilde av matboks med mat
Restelunsj kan være midt i blinken, og krydrer skolelunsjen en dag du har lyst til å lage noe helt spesielt. Oppskrift på lompelunsj får du hos Meny (foto: Bama).
Bilde av salat
Variasjon er bra – noe matbokser med ulike rom og egne dressingbegre bidrar til. Hva med pastasalat til lunsj en dag i uka? Se oppskrift på Meny (foto: Bama)

Variasjon gir matlyst

Variasjon i matpakka kan være veldig bra for appetitt, vekst, utvikling og for barns tilvenning til ulik mat og nye smaker.

Å lage en god matpakke trenger ikke være avansert, og et godt tips er å skrive ned en huskeliste over gode lunsjalternativer du vet barnet liker. Da blir det enklere å planlegge eller komme på en god lunsj når kreativiteten ikke er på topp i en hektisk hverdag. Husk at mange matpakker kan planlegges allerede dagen i forveien. Kanskje en matpakke av restemiddagen kan være midt i blinken for en som ønsker variasjon fra brødskiven?

En praktisk matboks med flere rom kan gjøre lunsjen litt mer spennende for den sultne skoleeleven. Varier med ulike typer mat, både brødmat, restemat, frukt, grønnsaker, salat og dressinger. Liker barnet aller helst den tradisjonelle brødmaten, kan en flat sandwich-boks gjøre nytten og ta mindre plass i sekken.

Små, lekne kjøleelementer er også smarte å ha med i matpakken for å forhindre svett gulost eller holde kjøttpålegg noenlunde kaldt.

Hva med lomper med røkelaks, ost og skinke eller spekeskinke på en fredag for å avslutte skoleuken med en hyggelig overraskelse? En enkel omelett kan også være en smart måte å få i barnet grønnsaker på, ved å fylle den med vårløk, purreløk, tomater, paprika og annet godt.

No milk today....

Melk er en velsmakende og nyttig måltidsdrikke for mange. Melken inneholder næringsstoffer som kalsium og jod, ingredienser som er viktige for vekst og utvikling.

Hvis barnet ikke er glad i melk, kan yoghurt være et søtere alternativ. Da kan et praktisk yoghurtbeger gjøre nytten. Fyll på med yoghurt, müsli og friske bær til yoghurtmåltidet. Yoghurt kan også være et ypperlig mellommåltid.

Kilde: melk.no, meny.no og bama.

Bilde av mattermoser
Mattermos m/spork fra Stanley/Kitch’n 349,- // Mattermos 0,4 l fra Aladdin/Kitch’n 349,- // Yoghurtbeger fra Sistema/Kitch’n 159,-

Det er ikke bare planter som trenger vann for å vokse

Å oppmuntre barn til å få i seg nok vann gjennom en aktiv dag er lurt, og det finnes mange morsomme drikkeflasker som gjør dette enklere.

Finn en drikkeflaske med hjul på korken som hjelper barnet å telle hvor mange flasker den har drukket i løpet av dagen. Eller hva med en spennende drikketermos med favorittmotivet? Flaskene holder på både kulde og varme, og det kan være akkurat det barnet trenger hvis det helst er friskt og kaldt vann som foretrekkes.

Varm mat hele dagen

Mattermoser kommer også i mer praktiske størrelser enn de gjorde tidligere, og kun fantasien setter grenser for hva den kan inneholde. En mattermos kan være fin å ha med på tur, men også til gårsdagens restemiddag eller til en næringsrik suppe.

Et siste godt tips er å inkludere barna i hva de ønsker seg til lunsj, innenfor de rammene du har satt. Kanskje barnet vil være med å lage en ekstra større middagsporsjon som kan bli til neste dags restelunsj, bidra med brødbaking eller kombinere sin helt egne påleggsfavoritt?

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo