Velg riktig Mac til studiestart

Bilder fra Eplehuset

Mange bruker skolestartanledningen til å bytte ut teknikkparken. André hos Eplehuset Strømmen gir deg sine beste tips!

Når André skal hjelpe deg med å finne riktig maskin, ønsker han å vite litt om dine behov og hva studiene dine krever.

– Det er viktig å velge riktig maskin til studiene. Gjør god research og finn ut hvordan studieløpet er lagt opp, sier André og peker på en gullfarget MacBook Air. og fortsetter:

– Macbook Air anbefaler vi til folk flest. Den har utrolig ytelse og opptil 18 timers batteritid – i et imponerende tynt aluminiums-kabinett. Om studieløpet ditt baserer seg på Office bruk og lignende er dette maskinen for deg.

– Å avdekke hvilke behov du har er grunntanken vår når vi skal hjelpe deg med å finne riktig maskin. Det er kun hos oss og Apple du kan skreddersy en Mac som passer dine behov, sier han.

Bilder fra Eplehuset
En MacBook Air passer til daglig bruk.

En Mac med superkrefter

André snakker engasjert om Macbook Pro-maskinene og anbefaler dem på det varmeste til de mest kreative studentene. Han forteller at en MacBook Pro kan kjøre alle apper og programvarer du måtte trenge dersom du skal drive med digitalt design, webutvikling, film, lyd og så videre.

– Når det kommer til kraft, vil for eksempel en som driver med 3D trenge det beste, forklarer André, og peker på en fullspekket MacBook Pro.

– En som driver med film vil trenge hakket under, sier han.

Bilder fra Eplehuset
En MacBook Pro vil være det beste alternativet for deg som skal jobbe i avanserte programvarer som krever maskinkraft.

Og hva med iPad?

– Jeg mener at iPad er minst et like godt alternativ, og vil være det riktige valget for veldig mange. Du kan uttrykke deg, tegne og idemyldre, legger han til med et smil, og viser oss iPad-utvalget.

– Dagens iPad er faktisk ikke så langt unna en Mac med tanke på muligheter og innhold. Du får for eksempel interaksjonen med skjerm, penn og tastatur. Med Apple Pencil kan du tegne, ta notater eller jobbe i Office dokumenter laget for hånd. Dette allsidige tilbehøret ble utviklet for å løfte kreativiteten og arbeidet ditt til et nytt nivå.

- iPad Air er så allsidig, lett og brukervennlig bare iPad kan være. Eller som en god erstatning til den mer tradisjonelle skole-PCen for studenter. Det gjelder særlig om man bruker den sammen med et iPad tastatur og Apple Pencil, forklarer André.

– iPad Pro har M2-chip byr på den beste kombinasjonen av bærbarhet og allsidighet. Dette er riktig valg for de som trenger en iPad med utrolig ytelse. iPad Pro er perfekt for de som driver med arkitektur, film, markedsføring, musikk og lignende, forteller han entusiastisk.

Bilder fra Eplehuset
En iPad kan være et bedre alternativ enn en Mac.
Bilder fra Eplehuset
Tilbehøret en trenger

Tilbehøret

André minner oss på at du også må sjekke at ekstrautstyret er på plass før du forlater butikken med en ny maskin. Det kan være en overgang, deksel, sekk eller tastatur.

– Mange glemmer at både Mac og iPad har USB-C, noe som betyr at du kommer til å trenge en overgang om du skal koble til en skjerm eller vanlig USB, sier han.

Han forteller at han pleier å be deg om å tenke på alle tingene du kobler til, som kamera eller skjerm, og derfra finner dere sammen ut av hvilket tilbehør du kommer til å trenge. Uansett hva du måtte trenge skal vi finne en skreddersydd løsning til deg.

Bilder fra Eplehuset
Bilder fra Eplehuset
Praktiske sekker fra Db som passer perfekt til skolestart

Trenger du en ny sekk?

– Db har sekker med spesialtilpassede lommer til Mac, sier han.

Og siste tips, helt til slutt?

– Sjekk med skolen angående tilgang til Office-pakka. Dersom skolen ikke tilbyr dette, er dette noe vi også kan hjelpe med, avslutter André.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00