Disse fem bøkene bør du lese i sommer

Bøker
Ark ansatt med bøker

Sommeren her her. En tid der latteren sitter løst, kveldene er lange og leste bøker er mange.

Sommeren er tiden der hjernen kobles av og kosen kobles på. Vi skal nyte kalde drinker, fikse i hagen, leke på stranden. Vi skal gå fjellturer, bade i brevann, ta charterfly til Syden. Til og med den som ikke trodde hen var glad i å lese, legger seg på håndkleet med sand mellom tærne og en bok mellom hendene.

Så hvilke bøker bør du lese i sommer? Dette har vi spurt Trine på Ark Strømmen Storsenter om.

Les flere bøker for mindre stress

Skal vi tro forskerne, fører lesing til mindre stress. Lesing kan føre til mer ro, bedre søvn og at du blir mer kreativ. Noen studier sier til og med at den som leser mye lever lengre. Er ikke det fantastisk? Så hva er vel en bedre årstid enn sommeren å børste støv av gamle bøker du har hatt lyst til å lese lenge eller gå til innkjøp av nye favoritter?

Trine hos Ark Strømmen Storsenter er helt enig i dette, og bruker til og med lunsjpausene på jobb til å lese bøker.

– Jeg holdt faktisk akkurat på med en bok, smiler hun idet vi møter henne i Ark-butikken på senteret.

Det er flere av de ansatte som peker ut Trine som eksperten når vi spør dem om sommerens beste bøker.

– Ja, jeg er glad i å lese og trives derfor veldig godt i jobben min. Jeg leser omkring seksti bøker i året, forteller hun. Hun ser at vi ser lettere sjokkerte ut, og legger til: – Men mange av dem er lydbøker også, som jeg hører på på vei til jobb.

Hun forteller videre at hun har jobbet i bokhandlerbransjen i over 20 år. –Jeg kommer trolig til å pensjonere seg i denne bransjen også, sier hun og ler.

Trines utvalgte favoritter

Om ikke du har planer om å lese seksti bøker riktig enda, kan Trine likevel foreslå fem du kan starte med. Bøkene listes opp i tilfeldig rekkefølge.

Bøker
Bøker

1. Elskede barn av Romy Hausmann

– Dette er en kritikerrost debut som passer ypperlig for krimelskeren som ønsker seg en skikkelig skummel, ekkel og pyskologisk thriller, forteller Trine.

Historien beskrives som hjerteskjærende og vakker, men samtidig skremmende og altoppslukende. Vi følger en liten jente som forteller om en bilulykke og at en mann, som hun kaller far, har holdt henne og en kvinne fanget i lang tid. Fortellingen skildres som en begynnelse på et evigvarende mareritt.

2. Siste spiker av Stefan Anhem

– Denne boken passer også for krimelskeren, sier Trine idet hun holder opp boken.

Han har utpresset. Han har mishandlet. Han har voldtatt. Han har gått over lik helt til topps. Han er foraktelig på alle vis. Han heter Kim Sleizner og jobber som politisjef i København, forteller introduksjonen til boken. Vi følger den svenske politimannen Fabian Risk. I boken blir vi med den danske etterforskeren Dunja Houg som ønsker å etterforske sin tidligere sjef. Samtidig får Risk en beskjed som forandrer alt.

Hva kan beskjeden være, mon tro? Kanskje det er dette du må finne ut av i sommer.

3. Kjærlig hilsen fra London av Sarah Jio

– Sarah Jio er en fantastisk og bestselgende forfatter, og jeg har faktisk møtt henne, forteller Trine stolt.

I boken blir vi kjent med unge Valentina fra Seattle som arver en bokhandel i London fra sin mor. Hun har ikke møtt moren på flere år, og blir derfor nysgjerrig på hennes liv, noe som fører henne på en spennende reise, og kanskje starten på et nytt liv for Valentina.

Bøker

4. Minner om ham av Colleen Hoover

– Colleen Hoover er en forfatter som virkelig er i skuddet. Jeg har ikke lest denne boken selv, men jeg har fått den anbefalt på det varmeste, forteller Trine.

Dette er historien om Kenna Rowan, en ung og bekymret mor på leting etter tilgivelse. Etter å ha sonet i fem år, ønsker hun å gjenforenes med sin fire år gamle datter. Svigerforeldrene nekter henne dette, og vil ikke ha noe med henne å gjøre. Den tidligere bestekompisen til datterens far viser henne kjærlighet, og tiltrekningen utvikler seg til sterke følelser. Problemet er at de ikke kan bli oppdaget dersom Kenna skal få en ny sjanse.

5. Vanne blomster om kvelden av Valerie Perkin

– Denne boken har blitt en kjempesnakkis, og kritikerne mener til og med at om terningen hadde vist en syver, er det denne scoren boken ville ha fått, sier Trine og klapper lett på coveret som viser tre terningkast - alle seksere.

Romanen blir omtalt som en fransk boksensasjon og handler om det å våge og finne lykken. Fortellingen er vakker og tar for seg livets store under. Vi følger Corriere Sera Violette, en gravlundsvokter i landsbyen Bourgogne. Hun lever et fredelig liv der hun bærer på sorgen etter datteren og ektemannen. Hvorfor er jeg så ensom, er ett av spørsmålene hun stiller seg selv.

Produkter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00