Slik lager du sommerfesten alle snakker om

Sommer bord
Hvem kunne ikke tenke seg å tilbringe sommerkvelden her? Dekker du bordet slik, er det faktisk ingen fare om festen må flyttes innendørs. Her for du tipsene som sikrer stemningen.

Du vet det er sommer i Norge når du sjekker yr oftere enn du sjekker mailen. Men hvem ville gjettet at disse bildene ble tatt i striregn og stormfulle vindkast?

Se hvordan du lager en drøm av en sommerfest – uten værforbehold.

Å invitere til hageselskap i Norge er et aldri så lite vågestykke. Med mindre du har lyst til å følge værvarslet minutt for minutt de siste dagene før festen, kan det lønne seg å ha en aldri så liten plan b. Og kanskje er ikke reserveplanen verre enn å flytte hele festen inn? Det går nemlig fint an å lage skikkelig sommerstemning inne – bare se her!

Miks & match

bord tips
Hva med en liten velkomstgave til gjestene? Pakk inn små overraskelser og la dem være en del av bordpynten. Feststemning i en fei! Grønn tallerken, Backe i Grensen // rosa blomstertallerken, Backe i Grensen // gul bolle, Tilbords // gaveeske og bånd, Søstrene Grene // vannglass, Tilbords // vinglass med stett, Christiania Glasmagasin // småvaser, Søstrene Grene //telysholdere, Kitch ́n
Pynte bord
Sjekk serviset! Dette ser vi mye av i sommer, nostalgiske service i organiske former. Duse pasteller er superfine å mikse, og lar seg godt kombinere med sterkere farger, som her på bestikk og blomst.

Enten du kjører utendørs i strålende solskinn (heldiggris!), sikrer deg med telt eller paviljong eller dekker sommerbordet inne, er det én ting som gjelder: Blomster!

Pynte bord
For en fornøyelse å sette seg ned, når oppdekningen ser slik ut! Gul tallerken, Kitch’n // rosa blomstertallerken, Backe i Grensen // linserviett, Backe i Grensen // oransje bestikk, Backe i Grensen // telysholder Kitch’n

Velger du et blomstertema, er du garantert sommerfølelsen, uansett vær. Vi digger miksen av selvplukk fra grøftekanten og gerbera fra blomsterbutikken – fargerikt og superfresht. La det gjerne blomstre på tekstiler, servietter og servise også. Akkurat nå er blomster (og frukt!) populært på interiørfronten, og lett å finne i alle varianter. Men sjekk også skapene hjemme eller hos eldre generasjoner. Dette er trender som går i bølger, og som mange vil kjenne igjen fra barndommens sommerbord.

Pynte bord
Vinglass med stett, Christiania Glasmagasin// vannglass, Tilbords, rosa tallerken, Christiania Glasmagasin // grønn tallerken, Backe i Grensen // liten rosa bolle, Kitch’n // gaveeske Søstrene Grene /liten vase, Søstrene Grene // telysholder, Kitch’n

Vi har falt fullstendig for sommerens fargerike kolleksjoner av glass, servise og bordpynt. Fargene har for alvor inntatt butikkene, og utvalget er til å bli skikkelig glad av. Bruk det du har og miks og match farger og stiler. Det kan være lurt å bestemme seg for en fargepalett, og holde seg til den. Da får du den litt tilfeldige, avslappede looken uten at det blir rotete. Er serviset hvitt, kan blomster, bånd og servietter gjerne få utgjøre det fargesprakende blikkfanget.

Smart vri på bordkortet, og for å gjøre det enklere å beholde sitt eget glass kvelden gjennom. Vi har brukt windowmarkers fra Panduro for å skrive navn på glassene – både praktisk og dekorativt.

Drikke
Noe godt i glasset? Friske, alkoholfri alternativer finner du på Vinmonopolet. Glasset er fra Christiania Glasmagasin.
Pynte bord
Bruk det du har av småvaser og glass, og husk at det er miksen som gjør det sjarmerende og personlig. Vaser fra Søstrene Grene og morsomt firkløverlys fra Flying Tiger Copenhagen

Personlig pynt

Lag buketter med markblomster i forskjellige høyder. Miks vaser i ulike størrelser, og bruk kjøkkenglass dersom du går tom. Også her er det bare fint med ulike høyder. Plukk alt du finner i egen hage og ute i naturen, og supplér med kjøpeblomster i de fargene du synes mangler. Spre vasene utover bordet, og lag gjerne en samling også andre steder i rommet. Det pynter opp og skaper full sommer inne, dersom det ikke er utevær.

Pynte bord

Lupiner fra grøftekanten er superfint sammen med prestekrager fra hagen, eller som her – gerbera fra blomsterbutikken. Billige og skikkelig sommerlige buketter! Du trenger ikke mange blomster i hver vase, og kan gjerne spe på med litt grønt. Den store, mintgrønne vasen fant vi hos Princess, mens de gule er fra Christiania Glasmagasin. Den minste er faktisk en lyslykt, som fungerer like bra med blomster i. Rosa vase fra Backe i Grensen og stripet rosa vase fra Søstrene Grene.

Sommer stoler
Sommerlige møbler som du like gjerne kan ta med deg inn, og som kommer i mange fine farger. Alle stolene er fra Kid Interiør, som åpnet ny butikk med stor møbelavdeling på Strømmen Storsenter tidligere i år. Vi har flere butikker som selger hagemøbler, og ikke minst tekstiler. På Kremmerhuset finner du sommerlige pynteputer som er like fine i hagen som inne
Stol og puter
Oransje + rosa = kult! Hagestol fra Kremmerhuset, rutet pute fra Home & Cottage og rosa pute med oransje kantbånd, Backe i Grensen.

Denne sommeren bugner det av fargerike tekstiler i butikkene. Mønstrene er flere og gladere enn på lenge, og vi kan ikke huske sist utvalget var så stort. I år er det striper og ruter om hverandre, store og små blomster, og massevis av motiver og former hentet fra frukthagen, blomsterbedet og havet. Sitroner er blitt fashion, rosene er overalt og både skjell og fisk er populær dekor. Fargene spenner fra sarte pasteller til knallfarger, og fellesnevneren er nyanser som gjør oss glade.

Stol og puter
Hagestoler, Kid Interiør // rosa- og hvitstripet pute, Kremmerhuset // oransje- og hvitstripet pute, Backe i Grensen

Disse hagestolene kommer i flere farger, tåler vær og vind og er behandlet for å beholde fargen i sollyset. Og de er supre å stable! Hagestoler, Kid Interiør // rosa- og hvitstripet pute, Kremmerhuset // oransje- og hvitstripet pute, Backe i Grensen

Gjør det enkelt

Kake
Vi elsker juks og fanteri, og utgir oss gjerne for å ha bakt kjøpekakene selv. Stikk innom bakeren, finn frem stettfatet (dette er fra Kid Interiør) og pynt med moreller eller spiselige blomster. Voila!

Og du, ikke glem at selskap handler om nettopp det – det gode selskapet. Gjestene kommer for å være sammen med deg, ikke for å bli imponert. Dersom du synes det er gøy, er det ingenting hyggeligere enn å komme til et pent pyntet bord og bli skjemt bort med deilig mat og drikke. Men ikke slit deg ut på å gjøre festen fin før den begynner… Dersom du for eksempel ikke orker å bake, er det andre som er supergode på akkurat det. Vi plukker gjerne med oss en kake fra Samson eller Baker Hansen. Sett den på et fint fat og pynt med sesongens bær eller blomster, så har du festens høydepunkt på 1-2-3.

Donout
Denne altså, sjekk så kul! Kålorm av halve donuts, med følehorn av kjærlighet på pinne, dyppet i kakestrøssel. Føttene er saltstenger og øynene har vi kjøpt hos Jernia. Fatet med stett er fra Home & Cottage.

Et gøyalt alternativ til barnekakebordet er den morsomme kålormen laget av donuts. Skjær donuts i to og pynt med saltstenger til bein og kjærlighet på pinne til følehorn. Garantert en suksess, på null tid!

Søtt og godt

Iskjeks
Ny go to-dessert i sommer? Kjøp cookies og favoritt-isen, og smell dem sammen. En god kule is presset mellom to kaker, rullet i strøssel. Nam!

Ingen sommerfest uten is? «Hjemmelaget» sandwich-is er like lett å like som å lage, og er populært både hos store og små. Det eneste du trenger er kjeks (type sjokoladecookies), favoritt-isen din og strøssel. Smekk sammen, og nyt! Og husk servietter! Miks gjerne ulike mønstre også her – og ikke vær redd for å bruke stoffservietter og papir om hverandre. Det gir en personlig touch, og er hver til sitt bruk. Knyt et fint bånd rundt servietten og stikk en blomst eller to inn under båndet. Til barna er sukkertøyarmbånd en morsom serviettring.

Servietter og pnt
Til glede for store – og små. Disse små bruspulverputene passet rett inn i paletten, så vi klarte ikke å dy oss. Tror du det blir populært blant de minste gjestene, eller? Sukkertøyarmbånd, Yummy Heaven // bruspulverputer, Flying Tiger Copenhagen // Grønn tallerken, Christiania Glasmagasin // rutet serviett, Kid interiør // stipet serviett, Kremmerhuset // linserviett, Backe i Grensen.

Har du barn blant gjestene, er saken i det hele tatt ganske grei: Kjør på med søtsaker både til pynt og dessert! På Strømmen Storsenter har vi flere butikker med stort utvalg av godteri i all verdens varianter og fasonger. Strø det utover bordet, bruk det som bordkort og som serviettringer, og gjør stas på de minste gjestene med å velge deres favoritter.

Lamper og drikke
Når festen varer ut i de små timer, er det lurt å tenke på ekstra belysning utover kvelden. Oppladbare lamper er i vinden, og et stemningsfullt og brannsikkert alternativ til stearinlys. Lampene finnes i utallige varianter, er enkle å flytte rundt og kan brukes både ute og inne. Disse fine finner du hos Kremmerhuset.
Bord dekor
upersøte flytelys fra Søstrene Grene på glassfat fra Hadeland, Christiania Glasmagasin.

Levende lys hører også med. Supersøte flytelys fra Søstrene Grene på glassfat fra Hadeland, Christiania Glasmagasin.

Sommerfest

Gjestene først – og det eneste som egentlig betyr noe. Inviter dem du er glad i, senk skuldrene og fyll på med det du synes er fint og godt. Nyt sommerkvelden!

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00