Staycation – aktiv ferie på lite budsjett

Sommerleker
Lang ferie og lite planer? Her får du tipsene til kortreiste aktiviteter for hele familien.

Mye hjemme i sommer? Slik skaper du ferieminner i eget nærområde.

Akkurat nå strømmer turistene til Norge, for å se, oppleve – og unngå hetebølgene. Vi er egentlig ganske heldige, vi som kan feriere i eget land, og på hjemlige trakter. Likevel kan det fort bli litt kjedelig om dagene blir for like.

Hva med å prøve en ny aktivitet, som ikke krever at du drar noen vei, men som likevel byr på nye, minnerike opplevelser? Kom deg ut og lek turist i eget nærområde!

Tour de Strømmen

Sykkel og hjleomer
Barnesykkel Gekko kr. 6.999,- // damesykkel Gekko medlem kr. 25.999,-/ikke medlem kr. 29.999,- // Ripper mips helmet, kr. 999,- // Ripper mips helmet jr. kr. 899,-, alt hos Anton Sport

Sommer er sykkeltid – også utenfor tv-skjermen. Ikke bare får du mosjon og frisk luft, du kan også oppleve nye steder som det ikke er like naturlig å oppsøke til fots eller på fire hjul. Let på nett etter gode turforslag, eller sjekk bokhandlerne for kartbøker beregnet på syklister.

Om ikke du er helt klar for landeveisritt og klikkpedaler, er det lite som slår en rolig sykkeltur på nye stier med nistepakke og badetøy i sekken? Hva med å ta med familien på dagstur til et sted dere aldri har vært før? (Husk at det er helt lov å sykle én vei, og reise kollektivt tilbake).

Hvorfor ikke kaste deg på sykkelen i sommer? Anton Sport på Strømmen er rågode på sykkel og hjelper deg gjerne hvis du trenger noe nytt.

Sykkelkurv
Sykkelkurv Epic multi, Anton Sport, kr. 799,- // store badehåndklær, kr. 299.90,- // piknikpledd kr. 299.90,- // matboks kr. 249.90,- // thermoflaske 320ml, kr. 189.90,- / thermoflaske 500ml kr. 199.90,-, alt fra Nille.

Ingen grunn til å slite seg ut nå som det er sommer. Vi heier på slentre-sykling med kurven full av badehåndklær og godsaker. Hva med en sykkelkurv du enkelt klipser på bagasjebrettet.

El-bølgen er over oss, om du ikke har investert i en elsykkel ennå, har du kanskje i alle fall vurdert det? Med elsykkel sykler vi både lenger og oftere enn før, og det er godt dokumentert at helseeffekten er verdt å ta med seg, selv når man får litt drahjelp. Genialt for deg som har mye bakker til og fra jobb, og ikke har lyst til å komme frem som en klut, men også på late sommerdager når sola står høyt.

Olympiske hageleker

Sommerleker
Medaljene får du hos Flying Tiger til 40 kroner stykket. Tennis megasett fra Ringo, kr 249,-

Lange dager uten planer? Hva med å arrangere et mini-OL i egen hage, på lekeplassen eller i parken? Fritt for lange åpningsseremonier, dopinganklager og prestasjonspress, og med helt passelig vanskelighetsgrad? Nå er det lett å finne inspirasjon i butikkene, som bugner av sommerleker for store og små.

Hva med godt gammeldags ringspill, eller en runde dart? Eller har du prøvd smash ball – hagespillet som ble superpopulært da det kom til Norge, og som er morsomt for hele familien? Spillet går ut på å holde ballen «i live» ved å sprette den i nettet, og den som først mister ballen ryker ut og taper runden.

Har du ennå ikke testet frisbeegolf har du noe å glede deg til. Dette har blitt en skikkelig farsott, og er faktisk en av verdens raskest voksende idretter! Det koster ingenting å bruke norske baner, og man kan spille sammen med andre eller mot seg selv. Spillet går ut på å treffe kurven (mål) med færrest mulig kast, og akkurat som i golf har banene enten ni eller 18 «hull». Har du lyst til å bli ekstra god, eller har lyst til å spille i egen hage, kan du kjøpe både mål og discer i sportsbutikkene. Klassiske hagespill som kubb og krokket blir heller aldri feil, eller hva med badminton, boccia eller hagevarianten av bowling?

Og i god OL-ånd, kanskje teste ferdighetene i noen faktiske OL-grener? Lengdehopp, høydehopp eller tresteg bør enkelt la seg gjennomføre, i tillegg til en aldri så liten stafett?

La gjerne deltagerne få velge hver deres sin favoritt-gren, og ikke glem medaljer.

Uteaktiviteter
Dette skal vi teste i sommer! Denne hybriden mellom fotball og crocket må være midt i blinken både for store og små, spesielt i disse EM-tider. Fotballcrocket, Ringo, kr. 399,- // Zlamball, Ark kr. 599,- (nå på 30%) og hagebowling, Clas Ohlson kr. 229.90,-

Plask i vei!

Finnes det noe bedre enn en avkjølende dukkert på varme sommerdager? Om ikke budsjettet rakk til noen badeferie, er det ingen grunn til å legge badeshortsen på hylla. Har du plass, har du lov, så hva med å lage ditt eget badeparadis i hagen? Et romslig basseng er ikke bare for barna, mange av dem er faktisk store nok til at vi voksne også kan svømme noen tak. Eller, vår favoritt – slenge seg på en flytemadrass, eller enda bedre i en oppblåsbar gummibåt, med noe kaldt å drikke og en bok. (Prøv det selv, så ser du hvor digg det er!) Husk at alle basseng skal være tildekket når det ikke er under oppsyn, uansett hvor grunt vannet måtte være.

Sommerleker
Dette gleder vi oss skikkelig til! All lek med vann er gøy, og spesielt hvis de voksne er med på streken! Såpeboblekamera, Ringo kr. 199,- // vannsklie, Ringo kr. 299,- // dykkepakke, XXL kr. 399,- og vannskyter, Ringo kr. 69.90,- til 99,- (medium/stor)
Håndklær
Kom deg ut! Akkurat nå har Nille supermye fint til strandturen.

Om ikke du har plass til basseng i hagen, er den gode, gamle vannsprederen fremdeles en hit. Nå finnes det drøssevis av morsomme vannleker du kan feste på slangen, og som kan kjøle ned både store og små. Vanngevær, vannballonger og såpebobler kan også aktivisere i timesvis, bare du holder ut litt skrik og skrål.

Turen på stranda, eller til badeplassen, blir enda morsommere med nytt leketøy. Kanskje har tiden kommet for å teste det SUP-brettet dere har sett på de siste somrene? Husk at de også kommer i oppblåsbare varianter, som er enklere å få med seg på tur. Eller hva med et snorklesett og svømmeføtter?

Ut på tur

Piknik utstyr og kart
Real turmat, XXL kr. 99,- // bestikk, Phoxx XXL kr. 99,- // outdoor meal (sett), XXL, lilla kr. 299,- og rosa kr 349,- // bok om Østmarka, Ark kr 439,- // stormkjøkken, XXL kr. 1199,- // myggmiddel, VitusApotek kr. 159,90 til kr. 214.90

Har du merket hvordan maten alltid smaker bedre ute? Eller hvordan humøret stiger når du beveger deg i naturen, og at dette gjelder samtlige familiemedlemmer, muligens etter litt startvansker? Det er ikke uten grunn at vi er mindre sure på tur, og nå kan vi endelig nyte de fantastiske omgivelsene våre i et behagelig sommerklima.

I Norge har vi allemannsretten, som gir oss alle rett til å ferdes og oppholde oss i utmark. Så lenge du holder deg minst 150 meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte, kan du campe inntil to døgn på samme sted. Det betyr egentlig gratis ferie, det, dersom du har telt eller hengekøye til rådighet.

Merk deg bålforbudet, og gjør aldri opp ild mellom 15. april og 15. september. Unntaket er på godkjente bål- og grillplasser. Du kan også bruke primus og kokeapparater, men er selv ansvarlig for å vurdere hvorvidt dette er trygt. Husk at gnister kan fly langt, og at selv om det er vått og fuktig der du bruker apparatet, kan det være veldig tørt like ved.

Fiske din egen middag? Det er fullt mulig, bare sjekk om du trenger fiskekort dersom du er ved et ferskvann. I sjøen er det fritt fram, så lenge du holder deg unna vernede områder. Allemannsretten gir oss også lov til å plukke det vi vil av skogens goder. En blåbærpukker er et must på tur!

Kos deg!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
XXL
Åpent i dag 10:00 - 21:00