Endelig nye sneakers!

Sneakers
.Årets hotteste sneakers er chunky, mener Jason på Junkyard

Noen nostalgiske gjensyn og et skikkelig pop of color. Nå kommer sneakers-nyhetene vi har ventet på.

Som vi lengtet etter å hoppe i sneakers da vi sklei rundt på glattisen i vinter! Nå fylles skobutikkene endelig opp med vårens nyheter, og vi har tatt tempen på de viktigste trendene.

Jason på Junkyard trekker frem Nike Air Max 90 med grønne detaljer som en av vårens store favoritter. Også retrodesignet til Adidas får mye oppmerksomhet om dagen, og kommer i et utall farger og fargekombinasjoner.

Sneakers
.Årets hotteste sneakers er chunky, mener Jason på Junkyard
Sneakers
Sneakers
Puma Suede XL, Foot Locker, kr 1.079,- // Moncler Lunarove, Follestad, kr 6.499,-
Sneakers
Sneakers
Denimsneaker, Mos Mosh, Ny & Ne, kr 2.299,- // New Balance BB 550, Junkyard, kr 1.599,-

Chunky

– Dette er kanskje det viktigste stikkordet for sesongens sneakers, mener sko-wiz Jason på Junk-yard.

– Trenden startet forsiktig i 2022, men nå ser jeg at flere merker har begynt å produsere chunky versjoner av sine tidligere modeller. En helt typisk Y2K-trend, fra tidlig 2000-tall, da klærne skulle være baggy og oversized og skoene tilsvarende chunky, forteller han.

– Ett eksempel er klassikeren Puma suede, som først kom i 1968, og som på silhuetten minner mest om en tennissko. Nå har Puma lansert en chunky versjon av skoen – suede XL. Det samme gjelder for canvas-skoen Vans Old Skool, som nå kommer i den chunky modellen Knu Skool, sier Jason.

Puma Sued XL

Klar for en chunky sko? Det er grunn til å tro at Puma suede XL blir en av sesongens bestselgere.

Sneakers
Adidas Samba er en av verdens mest berømte skosilhuetter, og denne våren er den overalt og i en hel rekke freshe farger. Adidas Samba, Junkyard, kr 1.299,- Adidas Gazelle, Junkyard, kr 1.349,
Sneakers
Adidas Samba, Junkyard, kr 1.349,-
Sneakers
Adidas Spezial, Foot Locker, kr 1.249,-

Retro tennis

– Merk dere Adidas Samba! Ikke vet jeg hva som har skjedd, om de «riktige folkene» har blitt sett med disse, men kanskje det bare er sant, det de sier om at history repeats itself. 80- og 90-tallet er i alle fall tilbake for fullt, sier George på Foot Locker avdeling Strømmen Storsenter.

– Sneakers med retrodesign har fått godt fotfeste, og står sterkt i motebildet fremover. Da snakker vi modeller med tidløst design, som Adidas sine tennis-sko Samba, Gazelle og Spezial. Andre ek-sempler er Nike Air Force 1 og Jordans, klassiskere som aldri blir feil, sier han.

– I vår ser vi alle disse i nye fargekombinasjoner, som springer ut av butikken nesten så fort de kommer inn.

Adidas Samba

Adidas Samba er en av verdens mest berømte skosilhuetter, og denne våren er den overalt og i en hel rekke freshe farger.

Sneakers
Sneakers
Nike Blazer Mid, Session, kr 1.149,- // Converse Cons, Foot Locker, kr 849,-
Sneakers
Sneakers
Adidas Busenitz, Session, kr 1.049,- // New Balance NM 1010, Session, kr 1.249,-

Skaterstyle

Også Adidas Campus, som er litt mer skaterstyle enn Samba, er på full fart tilbake. Skate sneakers har nemlig gjort et skikkelig comeback den siste tiden, etter å ha vært fraværende en stund. De skate-inspirerte skoene spesielt populære blant den yngste, som opplever Y2K-bølgen for første gang.

Digger du skatesko? Da kan du glede deg til vårens nyheter fra blant annet Puma og Vans.

Sneakers
Nå ser vi mye av de semskede materialene, som utvilsomt gir skogarderoben et løft. Plattform sneakers, Stockhom Design group, Grensen Skotøimagazine, kr 1.999,- // Plattform sneakers, Rieker, Grensen Skotøimagazine, kr 999,
Sneakers
Sneakers
Diemme, Høyer, kr 3.699,- // Polo, Follestad, kr 1.499,-

Semsket platform

En annen trend som gjør seg gjeldende i vår og sommer er sneakers i semsket materiale. Den myke, luksuriøse følelsen av semsket skinn gir skoene et sofistikert utseende, med en tekstur som skiller seg ut blant alle de glatte overflatene. Semskede sneakers blir helt klart noen av vårens best-selgere, ifølge Grændsens Skotøimagasin.

Litt høyde på sålen fortsetter å være populært, og tilfører – i tillegg til de ekstra centimeterne – både stil og komfort. Nå ser vi platform-sneakersen overalt, til manges store glede. Et eksempel er itali-enske Diemme, som fortsetter å levere kvalitet i progressivt design.

Sneakers
Puma Palermo, Junkyard, kr 999,- // Puma Suede XL, Foot Locker, kr 1.079,
Sneakers
Sneakers
Puma Suede XL, Junkyard, kr 1.199,- // Puma CA Pro, Foot Locker, kr 1.179,-
Sneakers
Sneakers
Nike Dunk Low, Foot Locker, kr 1.399,- // Adidas Forum Low CL, Junkyard, kr 1.349,-

Farger, farger, farger!

Nå er fargene overalt, enten du foretrekker dem knalle og iøynefallende eller i dusere og mer dis-kré nyanser. I vårens og sommerens kolleksjoner kommer de i alle varianter. Grønt og blått går igjen, og det samme gjør rødt og rosa Om du foretrekker en hvit base med fargede detaljer, er det heller ikke vanskelig å finne en favoritt.

Sneakers
New Balance, Junkyard kr 1.349,- // Nike, Junkyard kr 1.249,-
Sneakers
Asics, Grensen Skotøimagazin, kr 1.099,- // New Balance, Grensen Skotøimagazin, kr 1.149,-

Løpesko

Nå skal det se ut som om du er på løpetur, selv om du egentlig bare labber litt rundt. I alle fall på skotøyet:

– New Balance 530, som egentlig er en løpesko, har de siste årene blitt en fashion statement, spe-sielt i Skandinavia. Den trenden startet i 2021, og fortsetter sterkt inn i våren og sommeren, sier Jason på Junkyard.

Med de tekniske løpeskoene kommer også de metalliske detaljene tilbake. Se for deg innegym-skoene fra 90-tallet, så er du der.

I år kan du trygt hoppe i løpeskoene, selv om du skal slappe av.
Sneakers
Blå sneaker i tekstil, Veja, Grensen Skotøimagazin kr 1.499,- // Sneaker i skinn, Veja, Høyer, kr 1.799,-
Sneakers
Sneaker i semsket skinn, Veja, Grensen Skotøimagazin kr 1.799,- // Sneaker i semsekt skinn, Veja, Høyer, kr 1.799,,-

Miljø og bærekraft

Skoene fra Veja har fått stor oppmerksomhet de siste årene, ikke minst fordi produsentene legger stor vekt på en bærekraftig produksjon og bruk av miljøvennlige materialer. I 2024 klinger sustainable sneakers godt, og blir en viktig tendens, skal vi tro ekspertene på Strømmen.

Franske Veja er et ungt og idealistisk merke med fokus på miljø. Sneakers med mindre klimaav-trykk – ja, takk!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00