Forny hjemmet med årets fineste farger

dame med malekart
Jernia har både fargekart og fargeprøver i ulike størrelser, samt bokser med prøvemaling hvis du vil teste malingen hjemme
fargekart
I 2021 er det fargen gul som gjelder! Alt fra de mer dempede grågule, til sarte pasteller, og over i de fargesterke som gir masse av energi.
malespann
Jotun Lady selger både silkematt, matt og supermatt veggmaling, men Jernia selger også sin egenproduserte Scala, produsert av norske Gjøco

2020 var virkelig året for oppussing i Norge – og 2021 følger nok fjoråret hakk i hæl!

Når verden føles utrygg og vi er nødt til å tilbringe mer tid hjemme, er det viktig å skape et hjem vi trives ekstra godt i. Heldigvis er interiørmaling en enkel og rimelig form for oppussing. Å male en vegg eller et rom trenger verken være tidkrevende eller ressurskrevende. Det kan faktisk være en svært rimelig og enkel måte og fornye hjemmet på. Og tar du turen innom Jernia Strømmen, vil du kunne få god hjelp av fagekspert Anne.

-Farger er til for å forandre seg, enten man går lei, følger trender eller bare ønsker seg noe nytt. Det er jeg et godt eksempel på, som har malt kjøkkeninnredningen min tre ganger siden kjøkkenet var nytt for tre år siden, forteller Anne. Hun blir sett på som en ekspert innen farger og trender av både kollegaene på Jernia og kunder.

-Nå har vi kommet dit i livet hvor vi elsker farger, og jeg møter nesten ingen som maler heleinteriøret hvitt lengre med nyanser som kaffelatte og eggeskall. Vi er tøffere, vi ønsker oss naturen inn og vi setter gjerne et personlig preg på hjemmet, sier Anne og legger til: Det er så mye å la seg inspirere av!

Gult er kult

For noen år siden omfavnet vi i særlig grad blåtoner, men i 2021 spår ekspertene at gult vil komme for fullt, i alle varianter, fra de mer dempede grågule, til sarte pasteller, og over i de fargesterke som gir masse av energi.

-Grønt er fortsatt fargen vi selger mest av og det er kanskje ikke så rart, for den er lun og samtidig lett å kombinere med andre ting, forklarer Anne.

Et eksempel er fargen Treasure fra Jotun, en grønn favoritt hos mange. Den har mye gult i seg og kan gjerne kombineres med beige- og rosatoner som Senses, Blushing Peach eller andre støvete rosatoner. Rosatonene har holdt seg populært i mange år, og vil også være å se fremover.

-Både grønt og rosa gir en veldig fin kontrast til en mørkegrå sofa, som mange har. Det er morsomt å se at 80-tallet har funnet veien tilbake i fargene grønt og rosa, dog noe mer dempet. Vi ser også at vi vil se mer av 90-tallers røde og gule toner fremover, ref årets trendfarge gul, forklarer Anne. Syns du det er skummelt å skulle gå for de sterkeste fargetrendene, anbefaler Anne fargen Greige.

-Greige er en kombinasjon av grått og beige, og kommer i mange ulike nyanser. Dette er en behagelig farge som verken er grå eller beige, men et sted midt imellom. Den er veldig populær blant kundene våre

Dame i butikk
Maleavdelingen hos Jernia finner du like ved utgangspartiet i butikken