Herremote vår 2023: Dette gjelder nå!

Mann viser herremote

Vi har tatt en prat med Brando, Bertoni og Follestad for å finne ut av hva som rører seg i herrebutikkene om dagen.

Hvilke trender ser dere hos herrene denne våren?

Brando:

Moten for herrene våren 2023 er preget av matchende sett i forskjellige strukturer, og vi ser også at lin-varer er populært. Hos Brando er utvalget vårt denne sesongen preget av utradisjonelt mye farger til herre å være, så vi håper at gutta er klare for et noe sprekere garderobeskap!

Bertoni:

Vi kjører en ganske enkel kolleksjon i år. Det vi ser av trender er at folk vil ha det minimalistisk, stilrent og enkelt.

Follestad:

Vi ser tydelig at nå handler alt om å kle seg opp igjen etter flere år med korona og pandemi. Mennene ønsker å være litt mer modige i klesveien, samtidig som komfort er en viktig faktor. Trender vi ser mye av hos oss er fargerike plagg, hvor basisfargene blå og hvit er de viktigste å bygge rundt. Bukser og jeans skal være litt videre, og vi ser mye denim, og da gjerne denim on denim. Vester er også noe vi ser mye av - alt fra dressvester til fleecevester.

Mann viser herremote
Miljøbilder fra produsentene/Bertoni // Blazer fra Oscar Jacobson, 5999,- Follestad // Caps fra Goorin Bros, 599,- Follestad // Lys blazer fra Tiger of Sweden, 4499,- Follestad

Er det noen farger eller tekstiler dere ser mye av nå?

Brando:

Hos oss er plagg i lin og matchende tekstiler i ulike strukturer populært.

Bertoni:

Vi selger helt klart mest av fargen blå, men vi ser også en økning av dresser i burgunder og mørkegrønt. Dette er helt enkle dresser uten striper og lignende, som har trendet tidligere. Vi har også en beige dress som vi ser slår godt an nå på våren.

Follestad:

Tekstiler som går mye igjen i vårkollesjonene våre er lin. Det ser vi i både blazere, skjorter, t-skjorter og bukser. Ofte kan det være blandinger med bomull, polyester og ull for å få en enda “softere” kvalitet på plaggene. Jordfarger i stoffmaterialer som lin, bomull og klassisk cord ser vi også mye til, og disse kan kombineres på tvers av hverandre - for eksempel med denim, for å få en helhetlig og stilfull look. Cord, som mange forbinder som et mer høstlig plagg, kommer i nye og lettere varianter og gir et nytt sommerlig preg. Fargene som går igjen her er sterke pastellfarger.

Mann viser herremote
Miljøbilder fra produsentene/Bertoni // Jeans fra Replay, 2099,- Follestad // Genser fra Oscar Jacobson, 1699,- Follestad

Hva er deres beste stylingtips denne våren?

Brando:

Vårt beste stylingtips er å kjøre på med et sett - en bukse eller shorts med blazer eller skjorte. Det er enkelt og ukomplisert. Et annet tips er å freshe opp noe du allerede har med en sprek skjorte.

Bertoni:

Vårt enkleste stylingtips er å kle deg opp i blå dress og hvit skjorte med burgunderfarget slips og brune sko. Det passer til alle festlige anledninger nå som det er vår og lysere tider. Et annet tips er å kombinere en beige dress med lyseblå skjorte, blått slips med prikker, mørke brune sko og et belte i samme farge som skoene. Avslutt looken med et tørkle i lommen som har en helt motsatt farge som resten av antrekket for å bryte det opp litt.

Follestad:

Vårt beste stylingtips er å kombinere en lys jeans eller en bomullsbukse sammen med en fargerik linskjorte, toppen med en cardigan, halfzip genser eller vest over. Ønsker du å “dresse deg litt mer opp”, ville vi gått for en linbukse med en mønstrete skjorte og en sommerlig blazer i lin eller bomull. Topp det hele med en matchende pocket square eller “skjerf” i halsen for å piffe det opp litt ekstra.

Mann viser herremote
Miljøbilder fra produsentene/Brando // Genser fra Polo Ralph Lauren, 2099,- Follestad // Skjorte fra Eton, 1899,- Follestad // Skulderveske fra Boss, 999,- Follestad

Er det noen accessories som skiller seg ut og som dere ser mer av nå?

Brando:

Av accessories ser vi fortsatt mye til den berømte buckethatten, capser i retro stil og silkeskjerf.

Bertoni:

Vi ser at mennene tør å være litt mer spenstige når det gjelder tilbehøret! Menn er for eksempel mye mer åpen for å bruke “hankie” nå, enn de var for fem år siden.

Follestad:

Lommetørkler/pocket square skal alltid være med når man har på seg en sommerlig blazer eller dress. Capser med logo eller print er også veldig populært og vil sammen med små skuldervesker og fanny packs være noe som mange unge foretrekker i månedene fremover.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00