Vår 2023: Dette er solbrillene vi vil ha nå!

Dette er solbrilletrendene for 2023.

Årets solbrilletrender bærer preg av duse farger, transparente rammer og fargede glass.

Vi har tatt en prat med Krogh Optikk for å finne ut mer om hva som gjelder denne sesongen, og om hva du bør tenke gjennom før du velger solbrille.

Hvilke trender ser vi på solbrillefronten når det gjelder kvinner i år?

Det som er så fint med solbriller er at alt er lov, og det finnes noe for enhver smak og personlighet. Smale og ovale solbriller fortsetter å trende, og vi ser fargede glass - spesielt rosa, lilla og mint. I år vil vi også se mye til transparente rammer i forskjellige pastellvarianter. Dette er farger som passer godt til den nordiske hunden, og gir en ekstra vårlig feeling.

Hva med menn da?

Blant årets solbrilletrender for menn ser vi flere sporty varianter, samt retro og vintage-inspirerte modeller. Pilotbrillene er tilbake i trendbildet som aldri før, noe vi ser hos flere av de store motehusene! Speil og logo i glasset er også fremtredende elementer.

For barn da, finnes det noe som utmerker seg i trendbildet her?

Matchende solbriller for små og store er fortsatt noe vi ser i trendbildet. Ray-Ban, Versace og Dolce & Gabanna er blant motehusene som har kolleksjoner som passer til “mini me” trenden. Vi ser også at speil i glasset er fremtredende. Her kan barna velge mellom morsomme farger i glasset og det er en kul effekt at du ikke kan se øynene deres. Denne effekten reflekterer bort 10 % mer av lyset, så brillene oppleves litt mørkere, noe som gjør looken ekstra tøff.

Det er viktig å huske på at barn har mer sensitive øyne enn voksne, og at de ofte er mye ute i solen og i vannkanten, hvor det er mye refleksjon og sollys. Derfor er det viktig å investere i gode solbriller til de minste.

Hvilken solbrillefasong passer til de ulike ansiktsformene?

Vi mennesker har alltid jobbet etter å oppnå ulike idealer. Derfor er vi i Krogh Optikk stolte over å kunne gå vår- og sommer 2023 i møte med å si: den ideelle ansiktsformens tid er forbi! I år viskes grensene ut og fargene florerer. Alt kan passe til alle! Det handler mest om den enkeltes individuelle stil, hvem du er i dag og hvem du vil være i morgen.

Solbriller Prada, PR23ys, 4528,- // Solbriller Celine, 4525,- // Solbriller DIOR, Pacific, 4725,- // Alle fra Krogh Optikk.

Er det noen solbriller som er mer “safe” enn andre?

En solbrille med mørke glass vil alltid kunne gi deg et større spillerom enn en vanlig solbrille med klare glass.

Finnes det noen “hacks” som gjør at det å velge riktig solbrille blir enklere?

Hvis du har langt hår er et godt tips å ha med seg en hårstrikk når du skal prøve solbriller. Da kommer ansiktsfasongen din bedre frem, og vi kan lettere hjelpe deg med å finne det du ønsker.

Solbriller Olivier Peoples OV5491SU, 4437,- // Solbriller Gucci GG1300s, 3900,- // Solbriller Saint Laurent SI538 001, 4160,- // Alle fra Krogh Optikk.

Huskeliste for deg som skal kjøpe nye solbriller:

Solbrilleglassene skal fjerne all UV-stråling

UV-stråling fra sola er helseskadelig for øynene og det er derfor viktig å velge solbriller med glass som gir god UV-beskyttelse. Se etter CE-merke på innsiden av brillestangen når du kjøper briller.

Ripesikre og splintsikre glass

Nøkler og dashbord, sand og solkrem - mange av sesongens aktiviteter krever at solbrillen er støtsikker, så solbrilleglassene bør være ripesikre for å holde seg pene. Solbrilleglass laget av polykarbonat er det beste.

Polariserte filtre

Med polariserte glass vil lysrefleksjoner forsvinne som dugg for solen. De egner seg godt til alle snø- og vann-aktiviteter. Et lite varsko til de som kjører bil i ferien: reflekser fra våt og glatt veibane vil også kunne bli fjernet med polariserte glass.

Mulighet for styrkekorreksjon

Er du nærsynt eller langsynt kan du hos Krogh Optikk få både solbriller med styrke og solkontaktlinser.. Mulighetene for å få spesialtilpassede glassløsninger har aldri vært bedre enn i år.

God passform, slik at de ikke sklir på nesen

At en solbrille sitter godt på nesen og bak ørene er ingen selvfølgelighet. En god solbrille skal kunne tilpasses nettopp ditt ansikt og din hodeform.

Er du mye ute og reiser kan det være lurt å kjøpe solbriller fra et internasjonalt anerkjent merke. Da er sjansen større for at du får hjelp på reisemålet dersom uhellet skulle være ute.