Vårens festnyheter i herregarderoben

mann i moteklær
mann i moteklær
Høyer: Nå kan dressen styles med det tilbehøret du ønsker.

Denne våren løsner vi på slipset, bruker sett fremfor dress og begeistres av vårlige lin-materialer og grønntoner. Slik ser herrenes festgarderobe ut.

I takt med vårtemperaturer og sommersol melder de festlige anledningene seg. Strenge restriksjoner ligger bak oss, men to år med pandemi har også preget herrenes motebilde.

Dressen har med årene blitt utfordret med en løsere og mer behagelig stil, med plagg som sett og overshirts i luftige materialer. Den formelle dressen trenger ikke være like stram som du kjenner den og nye alternative feststiler kommer til, samtidig som vi omfavner stylingmulighetene en god dress gir.

mann i moteklær
Høyer: Dressen er en festklassiker, men i mer uformelle anledninger utfordres den av en mer casual stil.
mann i moteklær
mann i moteklær
mann i moteklær
Brando: Dempede grønntoner finner du blant nyhetene hos Brando Herre denne våren.
mann i moteklær
Bertoni: Blåtoner harmonerer nydelig med beige, som denne blå skjorten til en beige dress.

– En mer casual stil har virkelig fått fotfeste og passer jo ypperlig inn i vår- og sommerhalvåret, forteller Alexander hos Bertoni. Butikken er spesialiserte innen dress- og dresstilbehør, men får stadig inn flere nyheter innenfor en mer casual look.

– Mange av våre kunder prøver seg på et mer casual uttrykk og liker det, sier Alexander.

Det betyr ikke at ikke dressen er hedersgjesten i høytidelige anledninger, som i dåp, konfirmasjoner og i bryllup. Men flere løsner på snippen – bokstavelig talt, ved å droppe slips eller tradisjonelle dressko. Dressen får i stedet selskap av sneakers og T-skjorter. Den type styling har blitt mer vanlig i bursdager, jubileer og på sommerfester.

– Konfirmasjon og dåp er kanskje anledningene hvor man tillater seg minst frihet. Da ser vi at særlig den blå dressen står sterkt, forteller Alexander.

Slik utfordrer du dressen

Så hvordan utfordre den tradisjonelle dressen hvis du velger den?

Fargene er én ting. Nå kan dressen gjerne være beige eller grønn, fremfor sort eller blå. Den beige dressen gir et hav av stylingmuligheter og glir rett inn i en mer vårlig garderobe.

– Den kan styles med en skjorte til og med brune detaljer som skinnsko og skinnbelte, eller med en T-skjorte og hvite sneakers til. En såpass nøytral dress gir også mer rom for tilbehør, som ringer og solbriller til, forteller Theodor hos Høyer.

Bertoni er blant butikkene som fører beige dresser denne våren. Velger du tilbehør med blåtoner i seg, harmonerer fargene godt da blått gir liv til den mer dempede fargepaletten.

– Velg gjerne enkle kombinasjoner, som en stripete skjorte på 17. mai, eller velg en mønstrete skjorte som får frem mer personlighet, foreslår Alexander hos Bertoni.

Ønsker du andre farger enn beige, er lysegrønt en kreativ vinner denne sesongen, men også lyseblått.

– Den blå dressen har blitt enda lysere og er den perfekte sommerdressen, som til bryllup! sier Theodor, samtidig som han viser frem en blå dress med striper som også er en klassiker denne våren.

mann i moteklær
Høyer: Flere av herrebutikkene fører dresser i delikate grønntoner i år.
mann i moteklær
Høyer: Den blå dressen slår aldri feil, uansett hvilken tone den kommer i.
mann i moteklær
mann i moteklær
mann i moteklær
mann i moteklær

Slik styler du den blå dressen

Når du vil bytte ut dressen

Høyhalseren er et nydelig sofistikert plagg til dressbuksen og gjør stilen dempet, samtidig som den fremstår formell. Her vil både sneakers og skinnsko fungere godt til antrekket. Dressbuksen kan erstattes med en bukse med snøring, som ligner dressbuksen. Da er stilen om mulig enda mer avslappet, komfortabel og nedpå, samtidig som den er kledelig og stylet.

Når anledningen byr på en mer nedtonet stil, er ikke Theodor redd for å gå en helt annen vei. For selv om Høyer – i likhet med Bertoni, er blant senterets sterkeste herrebutikker på dress og dress-tilbehør, fører de mange merker og kolleksjoner i den mer uformelle stilen.

– Jeg feiret bursdagen min i helgen i dette kremfargede settet fra NN07, forteller Theodor. – Jeg ønsket en pyntet, men casual look og brukte en hvit, pen T-skjorte under og en kremfarget V-halsgenser over. Av tilbehør stylet jeg antrekket med ringer, en klokke, et par solbriller og sneakers fra Diemme, sier Theodor.

mann i moteklær
Brando: Brando merker stor pågang av lintøy inn mot vår og sommer.
mann i moteklær
mann i moteklær
mann i moteklær

Settet har også gjort sitt inntog hos Brando Herre og er et ultimat antrekk for både sommeravslutningen, jobbfesten, sene sommerkvelder og festivaler, ifølge herreavdelingen.

– Settene kommer i både bomull og lin og både som bukser og shorts, forteller Amanda og Mia hos Brando Herre.

Brando får også inn mange herrenyheter i grønt – i en mer dempet fargepalett enn grønntonene vi ser i damegarderoben denne våren. De grønne plaggene gjør seg særlig gjeldende i naturmaterialet lin, et materiale som allerede går fort unna hos stilbevisste kunder, selv om sommeren fortsatt er et stykke unna.

– Lin er ofte hottest på sommeren, men nå har vi hatt stor pågang allerede fra mars av, forteller Amanda.

Det samme gjelder etterspørselen av overshirts.

– Overshirts er like hot i vår og selger svært godt her på senteret sammenlignet med butikken vår i nord, forteller Amanda. Det skyldes trolig anvendeligheten som ligger i plagget, kombinert med uendelige måter å style det på. Overshirten er dessuten et perfekt overgangsplagg inn mot sommeren.

– Style den med en T-skjorte under og jeans eller en mer formell bukse til, avslutter Amanda.

Det finnes med andre ord mange stiler å ta av inn mot vårens og sommerens festlige anledninger. I herrebutikkene på Strømmen Storsenter får du flere tips!

mann i moteklær
Bertoni: På jakt etter nye pensko? Bertoni har et godt utvalg.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00