Vårens fresheste sneakers!

Dette er vårens skotrender.

Kule “kicks” er i vinden som aldri før! Det sporty fottøyet passer til alle looks, og kan styles opp og ned til både hverdag og fest.

Vi har tatt en prat med Thora, butikksjef hos Grændsens Skotøimagazin, for å finne ut litt mer om vårens skotrender.

Hva er vårens største trender når det gjelder sko?

Det virker som folk vil ha en allsidig sko som kan kombineres med det meste av antrekk og looks. Den mer sporty looken fortsetter å være en stor favoritt, og grunnen til det er nok at det sporty kan kombineres med ulike typer outfits. Likevel ser vi også noen nye sneakers-trender i år. Den største forandringen er at flere vil ha flate sneakers, og da spesielt basket-inspirerte modeller. Dette er sko som har en lavere og bredere fasong som gir et litt “kulere” uttrykk, og passer dermed perfekt til hverdagslooken.

En annen gjenganger fra tidligere år er de klassiske hvite sneakersene. De er enkle, stilrene og passer enhver smak, og det er nok grunnen til at de fortsetter å være en favoritt år etter år. I tillegg ser vi også at mange er interessert i sko med sterkere farger og kontraster.

Retro sneaker fra STOCKHOLM DESIGN GROUP, 1499,- // New Balance BB480, 1049,- // Sneakers STOCKHOLM DESIGN GROUP 2105, 1299,- // New Balance 6463, 1149,- // Alle fra Grændsens Skotøimagazin.

Er det noen andre typer sko som dere ser at er populære?

Loafers og ballerinasko gjelder også i år. Dette kan ha en sammenheng med at folk ønsker å pynte seg litt ekstra i hverdagen. Det er hovedsakelig de sorte og klassiske modellene vi ser at folk vil ha, men noen ønsker seg også moderne varianter med unike farger og fasonger.

Loafers, STOCKHOLM DESIGN GROUP 2120, 1599,- // Ballerinasko, Vagabond 7759, 1199,- // Skinn loafers, STOCKHOLM DESIGN GROUP, 1599,- // Alle fra Grændsens Skotøimagazin.

Er det noen brands vi ser ekstra mye av i år?

Alt fra New Balance er superpopulært! Toppmodellen er uten tvil 530 fra New Balance i lyse og nøytrale farger. Dette er en supercomfy og stilren sko, som til tross for den mer sporty looken er allsidig og kan kombineres med alle outfits.

I tillegg opplever vi at spesielt grønne sneakers og sneakers med grønne detaljer, uavhengig av brand, er noe mange kjøper nå.

New Balance MR530, 1149,- // New Balance 6478, 1249,- // New Balance 3593, 1249,- // Retro sneaker fra STOCKHOLM DESIGN GROUP, 1499,- // Alle fra Grændsens Skotøimagazin.

Hva er dine beste tips til å vedlikeholde sneakers?

Når det kommer til vedlikehold av sneakers, er et to ting som er spesielt viktig – beskyttelse og regelmessig rens! Husk å beskytte skoene dine med impregnering før bruk og etter rens. Impregnering fungerer som en slags solbeskyttelse eller settingspray for skoene, og legger seg som et lag utenpå skoene og beskytter materialet mot både vannskader og flekker. Skitt trekker ikke like godt inn i materialet hvis skoene er impregnert, og det vil derfor være mye enklere å rengjøre skoene.

BANDI 100cm lisse, 49,- // BAMA Impregneringsspray, 199,- // BAMA Magic freshner, 199,- // BAMA Magic upper cleaner, 199,- // BAMA Midsole cleaner, 199,- // Alle fra Grændsens Skotøimagazin.

Finnes det andre ting man bør gjøre, annet enn å impregnere skoene?

Hvis skoenen å blir skitne etter bare noen få gangers bruk, kan du bruke skumrens på overdelen og sålrens på sålene. Da blir skoene så gode som nye igjen! Mange sneakers har tykke såler som har lett for å bli grå og stygge. Dette er superlett å fikse med sålrensen fra Bama. Du sprayer på, venter 1 minutt, og tørker av med en mikrofiberklut.

Et siste lite tips til vedlikehold av sneakers, er å bytte lisser. Skoene er ikke ødelagt selv om lissene er det. Bytter du ut de slitte og skitne lissene dine med et par nye, vil det uten tvil få skoene til å se bedre ut. I tillegg kan vi som siste steg anbefale å spraye innersålene med Bama Magic Freshner, som effektivt fjerner vondt lukt fra alle sko. Gjør du alt dette, vil du ha glede av skoene dine i lang tid!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00