Vårgarderoben 2023: De største trendene akkurat NÅ!

To damer som viser mote
Dette er de største trendene for våren 2023.

Denne våren bugner det av denim, blomsterprint og metalliske plagg i klesbutikkene.

Stylisten vår gir deg sine beste tips for hvordan du kan implementere trendene i din egen garderobe.

– I år er denim superhot! Det er kanskje den enkleste trenden, ettersom de fleste av oss allerede har noe denim i skapet. Det er også en trend som passer til det meste av det du allerede har i garderoben din. Vi ser også mye sterke farger denne våren, og blomsterprint. Rett og slett antrekk som gjør oss glade. Metallisk er også å spotte, men kanskje mest av alt i detaljer og accessories, forteller hun.

Stylisten er selv ikke så veldig opptatt av trender, men er opptatt av at alle skal kle seg i det de føler seg mest vel i.

– Men det er alltid noe i trendbildet som fungerer for alle! Mitt beste stylingtips er å følge din egen magefølelse. Kle deg i antrekk du føler deg komfortabel i, og som du blir glad av.

The Canadian Tuxedo

Denim har vi sett i trendbildet år etter år, og i år er ingen unntak. Det finnes mange muligheter for å style denim på en kreativ og personlig måte.

– Denim er en klassiker på alle sett og vis, og noe de fleste av oss har i garderoben vår til enhver tid. Dobbel-denim, eller “The Canadian Tuxedo” som det også kalles, er den enkleste måten å være litt “statement” på når det gjelder denne trenden. Kle deg i jeans eller denimskjørt med en kul denimjakke eller denimskjorte til, så har du looken! Topp det hele med en denim-caps eller denim-veske hvis du ønsker å ta den helt ut, forklarer stylisten.

Denimjakke Lois, Me & My Cousin, 1999,- // Denimskjørt Lois, Me & My Cousin, 1499,- // Caps i denim, Levis, 349,-.

Shine bright like a diamond

En annen trend vi ser mye av denne sesongen er den metalliske. Nå skal vi skinne, og det gjør vi med sølv på jakker, bukser, kjoler og tilbehør!

– Tør du å ta trenden helt ut, er det kult å investere i et metallisk skinnskjørt eller et par metalliske bukser, eventuelt en perfecto-jakke i sølv! Ønsker du kun elementer av trenden kan du fint investere i et par metalliske sandaler eller en metallisk veske. Et annet tips er å bruke metallisk øyenskygge. Bronse og gull er veldig fint i sminke, og gir deg en gylden glød, forklarer hun.

Kjole fra Gestuz, Companys, 2499,- // Øredobber, Gina Tricot, 99,- // Veske fra Mulberry, Follestad, 7500,-.

Flower power

Blomsterprint er en av vårens hovedtrender, og det er ikke så rart. Blomsterprint kan brukes til både hverdag og fest, og er enkelt å style både opp og ned.

– Blomsterkjolen er alltid perfekt til både vår- og sommersesongen. Den egner seg til både bryllup og stranden. Style den med en denimjakke over for å rocke den litt opp dersom du synes den blir for søt. En annen morsom idé, er å bruke en spenne eller en nål med blomst på – da kan du sette den på hvilket som helst antrekk og skape et lekent uttrykk, sier stylisten.

Blomsterkjole fra Stine Goya, BRANDO, 3100,-.

Lek deg med accessories

Med det riktige tilbehøret er du klar for enhver anledning. Denne sesongen kommer det mye blomster, sterke farger og silkeskjerf.

– Bruk blomster i alt fra spenner i håret til nåler på jakken! Vesker i sterke farger er også veldig hot, og er en enkel og gøyal måte å tilføre antrekket det lille ekstra. En annen måte å løfte antrekket, er å style det med et silkeskjerf. Knyt det i håret, rundt halsen, rundt armen, som belte på buksen eller rundt vesken – mulighetene er mange.

Rosa veske, Gina Tricot, 359,95,- // Veske fra Mulberry, Follestad, 11999,-.

Økonomien er litt trangere om dagen, men flere av oss ønsker likevel å fornye oss til våren. Noen tips til hvordan man kan gjøre det uten å “blakke” seg helt?

– Spar opp til den ene tingen du har siklet på, og unn deg den. Det er utrolig hvor mye glede “something special” gir. Og kjøper du ting av god kvalitet, har du plagg du kan kose deg med i mange år fremover, avslutter stylisten.