De fineste frisyrene til 17. mai

Ulike hårfrisyrer
Frisør Cecilie, Adam og Eva // Hårpynt Strømmen Husflid

Fletter, krøller og superpopulær bunadspynt – disse frisyrene fikser du enkelt selv.

Lei av hårkrise på morgenen den 17. mai? Når det helst skal gå litt fort, og du likevel har lyst til å se smashing ut – her får du tipsene du trenger.

På Strømmen Storsenter har vi heldigvis eksperter på det meste, også på hår. Med nasjonaldagen rett rundt hjørnet, deler frisør Cecilie fra Adam og Eva sine beste tips til 17. mai-frisyrer du enkelt kan lage selv.

Her får du fire frisyrer for deg med halvlangt til langt hår, alle med samme utgangspunkt – vårens fresheste krøller.

– Krøller er superhot, og nå vil vi ha den avslappede beachvarianten, sier Cecilie.

Første steg: Krøll håret

For å lage de fine krøllene, tilfører hun en varmebeskyttende blowout-krem fra rot til tupp i fuktig hår før hun føner det ut. Så bruker hun tørrsjampo i røttene for mer volum.

Del håret i to, fra nakke til panne, og krøll én side av gangen. Husk at en stor krølltang gir mer tilfel-dige bølger, mens en mindre tang, gjerne rettetang, gjør krøllene mer definerte. Har du veldig glatt hår, vil små krøller holde bedre enn større. Her bruker Cecilie en rettetang.

Tvinn lokkene rundt tangen med retning ut og bort fra ansiktet. For en litt «tilfeldig» look kan du gjerne variere litt på mengden hår du ruller opp samtidig.

Løst med hårbånd

Ulike hårfrisyrer
Løse krøller er superfint under hårbåndet fra Strømmen Husflid. Husk varmebeskyttende krem i håret før du krøller det, og bruk gjerne tørrsjampo i røttene for ekstra volum. IGK direct flight (tørrshampo), Adam og Eva kr 390,- // IGK beach club style-memory blowout cream (varmebeskyttende), Adam og Eva kr 390,- // Kerastase laque noire, Adam og Eva kr 572,- // Hårnåler, Glitter kr 19,90 // Nooa Straight & curl rettetang, Power kr 689,-

Med krøllene på plass, får du kanskje lyst til å gå med håret løst? Da er det superfresht å pynte frisyren med et hårbånd eller en hårbøyle. Begge deler er kjempepopulært nå, både til jenter som har bunad og dem som kanskje drømmer om en, og som vil sikre seg nasjonalfølelsen med litt eks-tra staselig hårpynt.

Den første sveisen lager du enkelt ved å knyte et hårbånd til bunad rundt håret, før du går over med en spray som både gir hold og ekstra glans. Prøv deg frem, så ser du hva som er den fineste måten å knyte hårbåndet på, her spiller nemlig hodefasongen en rolle. Uansett er det fint å spare litt hår i front, for en myk innramming av ansiktet.

Fin flette

Ulike hårfrisyrer
Denne fikser du selv! Her er hårbåndet flettet inn i en helt enkel flette, og gir skikkelig nasjonaldags-stemning, Hårbånd fra Strømmen Husflid kr 1300,-

Finnes det noen mer klassisk 17. mai-sveis enn fletter? Bunad og fletter er nydelig sammen, og her har Cecilie laget en enkel variant som du fint kan få til selv, og uten all verdens tid til rådighet.

Fest hårbåndet som en hårbøyle, del håret i tre like deler og la hårbåndet bli med i den éne delen. (Dette funker best for deg som har et hårbånd som er tynnere i endene, og kan også gjerne lages med et tynt silkeskjerf eller et bredt sløyfebånd). Lag en helt vanlig flette, og fest i bunnen med en tynn gummistrikk. Dra gjerne fletta litt i bredden for å gi den mer volum.

Høy hestehale

Ulike hårfrisyrer
Gi hestehalen et løft med et lekkert bunadsjal, Strømmen Husflid kr 1230,-

Denne klarer selv de mest utålmodige av oss, og likevel er frisyren både glamorøs og kul. Løse krøller i høy hestehale er flott i seg selv, og når du knyter et tørkle rundt strikken, går du plutselig fra hverdag til høytid. Det fine bunadskjerfet fant vi på Strømmen husflid, men vanlige silketørkler har en stor plass i vårens motebilde, og finnes i et stort utvalg over hele senteret.


Tørkle-tvinn

Ulike hårfrisyrer
Fin og oppsatt variant dersom du har langt hår og et bunadsjal eller et annet silketørkle. Dersom du synes denne er vrien, er det lov å spørre om litt hjelp. Sjal fra Strømmen Husflid kr 1230,-

Vi sparte den mest avanserte frisyren til slutt, men dette er faktisk ikke verre enn at du fint kan kla-re det selv. Det ser vanskeligere ut enn det er, i alle fall.

Her har Cecilie tatt utgangspunkt i de samme krøllene, og delt håret i to musefletter. Deretter har hun lagt sjalet med midten bak i nakken, og tvunnet håret sammen med sjalet, en side av gangen. Legg tvinningen langs hodet frem mot panna, og fest godt med spenner. La gjerne et par lokker henge løst, for å vise de fine krøllene.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00