DIY: Rødt, hvitt og blått på 1-2-3

17.mai bord
17. mai blir best med lave skuldre, og en god dose sukker: Strø om deg med friske bær og søtsaker i flaggets farger.

Slik lager du 17.mai-fest uten stress, og med barna som hjelpere.

Tradisjoner er topp, og ingenting er så hyggelig som å samle familie og gode venner for å feire noe fint. Likevel er det jo deilig med alt som kan gjøres litt enkelt, nå i mai?

Vi heier på alt som går fort, og som kan holde små hender opptatt mens vi stryker skjorter og leter etter flagg og sløyfer. Her får du våre beste hacks til 17.mai-festen, som nesten lager seg selv

17.mai bord
Koselig bordpynt du kan lage sammen med de små. Hva med å legge en på hver tallerken? Perler og brett finner du på Panduro.

Enkle perlehjerter

Disse perlehjertene er superfine som bordpynt, og veldig enkle å lage. De kan både sysselsette noen små som venter veeeeldig på is og tog, og er en ganske så meditativ aktivitet for oss voksne også.

Alt du trenger er små perleplater i hjerteform og røde, blå og hvite perler. Begynn ytterst med to rader rødt, én med hvitt og den siste i blått. Husk å bruke et bakepapir når du stryker brettene – dette vil du ikke ha på bunadskjorta.

Lager dere mange, er det også fint å tre en snor gjennom noen av hjertene. Pynt med bjørkegreiner ved inngangsdøra, og la hjertene ønske velkommen.

17.mai bord
17.mai bord
Barnas favoritter lager du enkelt ved å dyppe marshmallows i sjokolade og pynte med kakestrø i rødt, hvitt og blått. På 17. mai gir fargepaletten seg selv. Ikke vær redd for å mikse mønstre. Noen røde og blå detaljer, så er du der.

Søtsaker på pinne

Om du har lyst til å servere noe hjemmelaget, uten å legge lista for høyt: Prøv marshmallows på pinne! Det eneste du trenger er marshmallows, kokesjokolade og kakestrø i 17. mai-farger, ispinner eller sånne små pinner som man bruker til cake pops. (Ta turen innom Panduro i andre etasje, så finner du alt du trenger.)

Stikk pinnene inn i en marshmallow, dypp den i smeltet (vannbadet) sjokolade og deretter i en bolle med strøssel. Vi fant strøssel i rødt, hvitt og blått hos Jernia

17.mai bord
Det fine 17.mai-strøsselet har vi funnet hos Jernia, som har et stort utvalg av bakeutstyr og pynt

Små pikekyss

Ingen 17. mai uten pikekyss, eller? Marengs er både dekorativt og smaker deilig, og du lager dem enkelt selv.

Du trenger

  • Eggehvite fra tre egg (romtemperert)
  • 225 gram sukker
  • 0,25 gram salt
  • 1 ts sitronsaft
  • En plate kokesjokolade
  • Noen dråper olje
  • Kakestrøssel i rødt, hvitt og blått

Slik gjør du

Gni inn en piskebolle med noen dråper sitron ispedd litt salt. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret, og pisk det luftig. Tilsett deretter resten av sukkeret, litt etter ett. Marengsen er ferdig når den er så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at den renner ut.

Ha marengsen over i en sprøytepose og lag små topper på bakepapir. Sett plata midt i ovnen på lav temperatur, omkring 60-70 grader i to timer.

Smelt sjokolade i vannbad sammen med noen dråper olje, og dypp bunnen av marengsen først i sjokolade og deretter i strøssel.

17.mai bord
Hjemmelagde pikekyss fortjener hedersplassen, her på et stettfat fra Christiania Glasmagasin.
Godis i cellofan

Søte 17.mai-poser

Disse sukkertøyposene er fine både som velkomstgave på tallerkenen og som små premier dersom du arrangerer 17. mai-leker. De kan også være en koselig gave til vertskapet om du skal videre på en annen fest.

Her trenger du neppe noen oppskrift. Ta turen innom Fast Candy, Yummy Heaven eller en annen butikk med velassortert smågodthylle. Plukk søtsaker av hjertets lyst, i maifargene rødt, hvitt og blått. Legg sukkertøyet i små cellofanposer som du lukker med sløyfebånd, og unn deg i alle fall én liten bit for arbeidet.

God feiring, og hipp, hipp hurra!

17.mai bord
Søte små godteposer til den store dagen. Dekorbånd KID Interiør kr 49.90,- // cellofanposer Panduro 10 stk kr 89.90,- // sjokoladehjerter Nille kr 39.90,- // smågodt i løsvekt fra Yummy Heaven
17.mai bord
17.mai bord
17.mai bord
17.mai bord

Ferdige kaker

Dårlig tid? Kjøp kaken ferdig hos bakeren, og gi den et ekstra løft med friske bær og blomster. De lekreste kaker kjøper du hos Samson eller Baker Hansen.

Har du kastet deg på trenden med spiselige blomster? Både stemorsblomst og syrin er trygge å spise, men dersom du er i tvil – sjekk med ekspertene på Mester Grønn.

Hva med å pynte kransekakeringer fra Baker Hansen med ditt favorittgodteri. Har du forresten prøvd å blåse opp vannballonger som bordpynt – akkurat passe størrelse! Superenkelt, og supergodt:

DIY-donut! Pimp opp donuten med friske bær, kjærlighet på pinne og et lite dryss med melis. BIT på Strømmen Storsenter selger donuts i mange varianter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00