Bryllupsgjest: Slik kler du deg i bryllup

Sko
Bukse med snøring
Kjole
Bukse med snøring kan være et behagelig alternativ i sommerbryllupet. // Lek deg med farger og matchende tilbehør.

Bryllupsfesten er for mange en av de fineste festene vi kan være en del av. Men det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan du bør kle deg. Her er våre tips!

Hvor lang må kjolen være? Hvilke farger kan jeg gå med? Må jeg gå i kjole? Hva med mannen, må han gå i dress? Stort sett er svaret på disse spørsmålene at du kan gå i akkurat det du vil – så lenge du er kledd for fest og følger et par råd.

1. Du kan gå i hva du vil, men…

Sørg for at du dobbeltsjekker bryllupsinvitasjonen før du går til innkjøp av nytt antrekk. De fleste pleier nemlig å gi beskjed om kleskoden allerede her. Ellers bør du unngå:

Helt hvitt – denne fargen tilhører bruden.

Helt rødt – tradisjonelt sett har dette vært en farge som oppleves som provoserende i bryllup.

Helt svart – denne fargen forbindes gjerne med begravelse.

Kle deg etter sesongens farger. Er det et sommerbryllup kan det for eksempel være fint med lyse og duse farger, lin og lette materialer, og gjerne blomsterprint.

2. Kleskode pent antrekk

Dersom brudeparet ber deg om å møte opp i “pent” eller “sommerlig” antrekk, har du stort sett mulighet til å ha på deg hva du vil. Kjolen kan være lang eller stoppe ved knærne, og det samme gjelder skjørtet. En pen buksedress kan også være et fint og komfortabelt alternativ. Hva gjelder farger er egentlig helt opp til deg, men følg gjerne rådene over.

De samme rådene gjelder herrene. Det er lov å gå i noe annet enn full dresspakke, så lenge antrekket ikke oppleves som hverdagslig. Hva med å kombinere dressbuksene med en pen skjorte eller jakke? Om sommeren kan det være fint med en lindress som sitter lettere på kroppen enn en tradisjonell ulldress.

3. Kleskode galla

Har du fått beskjed om å finne frem gallaantrekket, så har du sannsynligvis blitt invitert i et bryllup der brudeparet ønsker å slå på stortromma! Antrekket skal være formelt og pyntet.

Her gjelder disse rådene:

  • Kjolen bør være fotsid
  • Kjolen bør være ensfarget uten print
  • Dress eller smoking
  • Slips eller sløyfe
  • Slipsnål

Mannen kan gjerne finne frem mansjettknappene og lommetørklet for den siste finishen.

Tom wood ringer
Diverse ringer til herre, Tom Wood, Høyer

4. Tilbehør

Smykker, armbånd, øreringer, ringer og fotlenker – det er lov å være litt ekstra i bryllup. Hvor ofte får du muligheten til å pynte deg på den måten? Tenk gjerne også på sko og veske. La fargen på skoene gå ton-i-ton med kjolen og vesken. Eller la vesken skille seg ut ved å velge en farge helt i andre enden av fargepaletten.

Mansjettknapper, slips, slipsnål, sløyfe, sko, klokke, ringer og belte er tilbehør mannen kan leke seg med. La beltet matche skoene og velg gjerne brunt skinn fremfor svart. Skal du i et sommerbryllup, kan det være gøy med en skjorte som skiller seg ut, mens resten av antrekket er ensfarget.

smykker
Øreringer og smykke, Caroline Svedbom, Høyer, fra 999,-

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00