Sesongens herremote: Bli festklar i en fei

Menn som viser mote
Klar til sommerfest i hvitt fra topp til tå fra Høyer eller grønt fra Brando. Nå bugner storsenteret av festklær til herre i alle aldre.
Menn som viser mote
Fantastisk farge og ull- og linmiks, som gjør denne til en favoritt hele året. Blazer, Selected Homme kr 2.199,95,- // bukse, Selected Homme kr 1.299,95,- // linskjorte, Matinique kr 1.199,- // slips kr 399,- // belte kr 599,- // dressko kr 1.200,- Alt fra Brando.
Menn som viser mote
For en casual stil, bruk gjerne dressbuksa med en halfzip og hvite sneakers. Sko fra Last, kr 2.000 og solbriller fra Chimi kr 1.400, begge fra Brando.

På tide å bytte ut dressen? Enten du vil være tidløs eller trendy – her får du alt du trenger på ett sted. Hvilket antrekk er din favoritt?

Akkurat nå står anledningene i kø. Konfirmasjoner, 17. mai og hagefest – kanskje du til og med er invitert i et sommerbryllup?

Vet du hva du skal ha på deg? Ellers har våre eksperter råd. Dersom dressen er for trang eller føles utdatert, eller du bare har lyst på noe nytt, men ikke er er like lysten på å tråle butikkene. Vi har bedt seks av våre herreklesbutikker om å plukke ut antrekket du trenger, slik at du bare kan velge din favoritt.

En dress – flere looks

Klar for å møte festsesongen i farger? Vi falt fullstendig for det grønne jakkesettet fra Selected Homme, som Anine på Brando har plukket ut. Buksa og blazeren er like fine sammen som hver for seg, og gjør seg dessuten godt i en rekke ulike fargekombinasjoner. Et skikkelig anvendelig kjøp, for deg som har lyst på nytt.

Dressen er dessuten laget i ull- og linblanding, og er derfor en favoritt hele året. Den har et klassisk snitt, som gjør buksa til et pent alternativ til en mer avslappet linbukse. Super å style med linskjorte, halfzip, silkeskjerf og hvite sneakers for en casual, men likevel pyntet look.

Blazeren er fresh både med chinos og fine jeans, kanskje spesielt over en hvit T-skjorte.

– Med en slik dress er du klar både for de store begivenhetene, men også for de mindre formelle anledningene. Én dress, men drøssevis av muligheter, sier Anine.

Antrekk 1 FRA BRANDO

 • Blazer, Selected Homme kr 2.199,95,-
 • Bukse, Selected Homme kr 1.299,95,-
 • Linskjorte, Matinique kr 1.199,-
 • Slips kr 399,-
 • Belte kr 599,-
 • Dressko kr 1.200,-

Antrekk 2 fra BRANDO

 • Bukse, Selected Homme kr 1.299,95,-
 • Linskjorte, Matinique kr 1.199,-
 • Half zip-genser, Selected Homme kr 699,-
 • Silkeskjerf, Urban Pioneers kr 499,-
 • Solbriller, Chimi kr 1.400,-
 • Hvite sneakers, Last 2.000,-
Menn som viser mote
To antrekk i ett, alt fra Brando: Half zip-genser Selected Homme kr 699 // bukse, Selected Homme kr 1.299,95,- // blazer, Selected Homme kr 2.199,95,- // sneakers kr 2.000 // dressko kr 1.200,-
Menn som viser mote
Helhvitt fra Høyer, med bukse og jakke som er like fine sammen som hver for seg. Blazer, Frislid, kr 5.999,- // bukse, Casena, kr 1.699,- // Skjorte, Stenströms kr 1.499,- // hankie, Stenströms kr 699,- // loafers, Sand, kr 2.999,-
Menn som viser mote
Sesongens viktigste tilbehør – hankie eller tørkle. Detaljen går igjen i kolleksjonene både til ham og henne denne sesongen, og kan brukes på mange ulike måter.

Fin i lin

Helhvitt, og lyse antrekk fra topp til tå, går igjen både i dame- og herremote denne sesongen, og det samme gjelder bruken av lin.

– Etterspørselen etter lin blir større for hvert år, og på denne tiden av året er de lyse dressene spe-sielt populære. Nå har vi et stort utvalg lindresser til alle vårens og sommerens feiringer, sier Kaia hos Høyer.

For de som ønsker et mer casual alternativ til dressen, er det også mye å velge i.

– Blazeren er det perfekte plagget for å dresse opp og ned. Den kan du style med alt fra chinos og pensko til jeans og hvite sneakers, så er du pent og kult kledt uansett anledning. En populær detalj akkurat nå er hankies, det lille halstørkleet som kan brukes på ulike måter. Veldig stilig å pynte opp antrekket med, sier Kaia.

Her er den lyse blazeren kombinert med en klassisk, hvit skjorte og mørke loafers, og med hankie som et moteriktig alternativ til slips.

Antrekk FRA Høyer

 • Blazer, Frislid, kr 5.999,-
 • Bukse, Casena, kr 1.699,-
 • Hankie, Stenströms kr 699,-
 • Loafers, Sand, kr 2.999,-
 • Skjorte kr Stenströms 1499,-
Menn som viser mote
Volt vil se oss i krem fra topp til tå denne sommeren, med detaljer i brunt. Nå selger de dresspakker med strykefri skjorte og valgfritt slips til kr 5.999, eller hver for seg til følgende priser: Blazer, Oscar Jacobson kr 3.999,- // skjorte, Oscar Jacobson kr 1.399 // bukse, Oscar Jacobson kr 1.999,- // slips, These Glory Days kr 599,- Sko (kr 1.699) og belte (kr 699) selges separat.
Menn som viser mote
På jakt etter en klassisk look? Blå dress fra Follestad, som skapt for 17. mai. Blazer, Oscar Jacobson kr 5.299,- // bukse, Oscar Jacobson kr 2.699,- // hvit skjorte, Eton mangler pris // slips, Eton kr 999,- // tørkle, Amanda Christensen kr 499,- // belte, Magnanni Tabaco kr 1.299,- // armbånd, Gerba kr 899,-
Menn som viser mote
Match gjerne den blå dressen med bruke sko. Disse fra Magnanni Tabaco får du på Follestad, kr 3.999,-

Klassisk blått

Det blir aldri feil med en mørk blå dress, og kombinasjonen med klassisk, hvit skjorte og slips med røde detaljer, er uslåelig til 17. mai. Skal du i konfirmasjon eller bryllup, kan du nesten ikke kjøre safere.

– Denne dressen fra Oscar Jacobson ligger på det mellomblå, mot mørk, og er superfin utenpå en klassisk hvit skjorte. Her har vi stylet med rødt slips med mønster, og et tørkle som tar opp fargene både fra skjorte og slips, sier Aleksander hos Follestad.

– Brune sko og matchende skinnbelte er en innertier til blå dress, og for deg som vil sette litt per-sonlig preg på antrekket, har vi plukket frem armbåndene fra Gerba, som gir en mer dandy look.

Aleksander anbefaler å velge en dress med litt tekstur i stoffet, som gjør det enklere å kombinere med andre farger.

– Denne jakka kan fint brukes som blazer til en grå bukse, for eksempel. Da har du to antrekk i ett.

Antrekk fra Follestad

 • Blazer, Oscar Jacobson kr 5.299,-
 • Bukse, Oscar Jacobson kr 2.699,-
 • Hvit skjorte, Eton kr 1.399,-
 • Slips, Eton kr 999,-
 • Tørkle, Amanda Christensen kr 499,-
 • Sko, Magnanni Tabaco, kr 3.999,-
 • Belte, Magnanni Tabaco kr 1.299,-
 • Armbånd, Gerba kr 899,-
Menn som viser mote
En blå dressjakke kan du style på en rekke måter. Spesielt dersom jakka har litt struktur, vil den gå godt sammen med ulike bukser. Alt fra Bertoni. Blazer, kr 2.999 // skjorte kr 1.199 // bukse, Gabba kr 1.199 og belte, Bosswik kr 699
Menn som viser mote
Menn som viser mote
Lys rosa skjorte i egyptisk bomull er et sommerlig valg til hagefesten. Legg merke til tørkleet i lomma, også her // Sneakers i konjakkfarget skinn, like fine til hverdags som til fest. Sko fra TGA, Bertoni kr 1.599/

Blazer og bukse

Blå blazer er også kjempefint i kombinasjon med en beige bukse, og dem er det mange av nå. Hos Bertoni har Alexander plukket frem en beige bukse i superstretch, som går til det meste. Den blå blazeren har struktur og utvendige lommer, som gjør den hakket mer casual og anvendelig.

– Et trygt valg med hvit eller lyseblå skjorte, men også utrolig fin i kombinasjon med denne rosa skjorta i egyptisk bomull. Et litt sprekere valg, som gjør seg spesielt godt på sommerens fester, me-ner han.

Til antrekket har Alexander valgt et par brune sneakers og et brunt belte.

– Det vil si, beltet er vendbart – brunt på den ene siden og svart på den andre. Så har du til alle anledninger, sier han.

Antrekk fra Bertoni

 • Blazer, Bertoni kr 2.999
 • Skjorte, Bertoni kr 1.199
 • Bukse, Gabba kr 1.199
 • Belte, Bosswik kr 699
 • Sko, TGA kr 1.599
Menn som viser mote
Finn din favoritt, og velg valgfritt slips fra These Glory Days når du kjøper dresspakken hos Volt.
Menn som viser mote
Med lindress i fresh farge er du klar for sommerens selskapeligheter. Style med en ensfarget T-skjorte til de litt ledigere anledningene. Jakke kr 1.700, bukse kr 799 og skjorte kr 799, alt fra Dressmann.
Menn som viser mote
Fin miks med flere av sesongens største trender: Striper, farger og silketørkler.

Fresh i farger

Denne våren er fargene virkelig overalt, og hos Dressmann er Dorte ikke i tvil om hva hun vil vise frem denne sesongen.

– Denne dressjakka er laget i ren lin, og designet i klassisk slag med to knapper i front. Den kommer i flere unike og fine farger som passer til alle anledninger, enten du skal i sommerbryllup, hagefest eller ønsker en smart, casual stil på ferie. Den er super å style med en lett pustende skjorte i lin eller bomull, eller en ensfarget T-skjorte for et mer avslappet uttrykk.

Lin, og andre rene naturmaterialer, er overalt i vårens og sommerens kolleksjoner, og ikke uten grunn.

– De pustende fibrene tar opp fukt, og sørger for at du holder deg tørr og komfortabel gjennom hele dagen. Lin er også et slitesterkt kvalitetsmateriale som er kjent for å bli finere og mykere over tid, og dessuten er det enkelt å holde rent, sier Dorte.

Antrekk fra Dressmann

 • Jakke kr 1.700
 • Bukse kr 799
 • Skjorte kr 799

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00