Stadig flere spiller padeltennis

Tennisballer
Padelballer

Har du hørt om padeltennis? Den nye racketsporten er blant de raskest voksende sportene i verden, og nå bygges stadig flere padelbaner også her hjemme.

På Strømmen Storsenter satser XXL for fullt på padeltennis og planlegger å bli en av de ledende varehusene innen padelutstyr – også i egen kjede. Hvorfor? Fordi sporten er en hobby som passer alle, i følge Jørgen hos XXL på senteret.

– For få år siden hadde vi knapt hørt om det. Nå forsvinner utstyr kjapt fra hyllene og etterspørselen vokser. Flere og flere får øynene opp for denne kule racketsporten, også vi som jobber her, i følge Jørgen.

Kombinert squash og tennis

Han har selv spilt padel og tar oss gjerne igjennom de grunnleggende elementene i spillet. Padeltennis spilles både innendørs og utendørs, gjerne på sandfylt kunstgressunderlag, på en bane som er mindre enn en tennisbane.

– Sporten er en kombinasjon av squash og tennis. Både racketen, sko og ball kan minne om tennis, men det er vesentlige forskjeller, forklarer Jørgen. I likhet med tennis er det et nett på midten, men med vegger i herdet glass bak hvert lag og på halve sidene, noe som minner mer om squash.

– Glassveggene brukes i spillet og du beveger deg både sidelengs, frem og tilbake og er hele tiden i flyt med lagspilleren din. Det skaper lagfølelse og gjør sporten sosial, samtidig som du spiller solo og opplever egen mestringsfølelse, sier Jørgen.

Med fire deltagere i spillet, kan padeltennis spilles både med familie og venner.

– Alle kan være med å spille og jeg tror interessen økte under pandemien fordi mange ønsket en ny hobby og måtte finne på ting i eget nærmiljø. Vi ser både voksne og barn spille sammen og det er en nybegynnervennlig sport, samtidig som det er god takhøyde for å bli teknisk god også, sier Jørgen.

Padelracket
Padelracket