Stadig flere spiller padeltennis

Tennisballer
Padelballer

Har du hørt om padeltennis? Den nye racketsporten er blant de raskest voksende sportene i verden, og nå bygges stadig flere padelbaner også her hjemme.

På Strømmen Storsenter satser XXL for fullt på padeltennis og planlegger å bli en av de ledende varehusene innen padelutstyr – også i egen kjede. Hvorfor? Fordi sporten er en hobby som passer alle, i følge Jørgen hos XXL på senteret.

– For få år siden hadde vi knapt hørt om det. Nå forsvinner utstyr kjapt fra hyllene og etterspørselen vokser. Flere og flere får øynene opp for denne kule racketsporten, også vi som jobber her, i følge Jørgen.

Kombinert squash og tennis

Han har selv spilt padel og tar oss gjerne igjennom de grunnleggende elementene i spillet. Padeltennis spilles både innendørs og utendørs, gjerne på sandfylt kunstgressunderlag, på en bane som er mindre enn en tennisbane.

– Sporten er en kombinasjon av squash og tennis. Både racketen, sko og ball kan minne om tennis, men det er vesentlige forskjeller, forklarer Jørgen. I likhet med tennis er det et nett på midten, men med vegger i herdet glass bak hvert lag og på halve sidene, noe som minner mer om squash.

– Glassveggene brukes i spillet og du beveger deg både sidelengs, frem og tilbake og er hele tiden i flyt med lagspilleren din. Det skaper lagfølelse og gjør sporten sosial, samtidig som du spiller solo og opplever egen mestringsfølelse, sier Jørgen.

Med fire deltagere i spillet, kan padeltennis spilles både med familie og venner.

– Alle kan være med å spille og jeg tror interessen økte under pandemien fordi mange ønsket en ny hobby og måtte finne på ting i eget nærmiljø. Vi ser både voksne og barn spille sammen og det er en nybegynnervennlig sport, samtidig som det er god takhøyde for å bli teknisk god også, sier Jørgen.

Padelracket
Ansatt i XXL viser padeltennis
Padeltennis sko
Padelutstyr
Utstyr til padeltennis fås hos XXL

Riktig utstyr

Det kommer stadig flere padelbaner, særlig på østlandet, og utstyr kan både leies og kjøpes.

– Det viktigste er en padelracket og padelballer, baller som er noe mindre enn tennisballer. En padelracket kan leies, men er ofte av dårligere kvalitet og hvilken racket du spiller med fra gang til gang blir uforutsigbart. Er padeltennis din nye hobby, kan det derfor lønne seg med en egen racket, forteller Jørgen. – Den største feilen jeg tror mange gjør, er å spille med sko som ikke egner seg, som sneakers, i stedet for å bruke padelsko. Da er det fort gjort å tråkke over eller få vonde ankler. En vanlig tennissko er laget for mye sideveisforskyvning, men i padeltennis beveger du deg i tillegg mye frem og tilbake, særlig når du spiller ballen inn mot bakveggen. Da er padelsko den beste skoen, også med tanke på kunstgressunderlaget du finner på en padelbane.

Flyt i spillet

Et annet godt tips er en shorts med lommer i.

– Da kan du oppbevare flere padelballer i lomma og hente opp en ny ball hver gang du slår ut en. Du sparer tiden på å hente en ny ball hele tiden og får mer flyt i spillet og mer ut av leietiden på banen, sier Jørgen. Svettebånd, håndkle og egne racketgrep som tar i mot fukt, er også gode gavetips til ivrige spillere.

– Padeltennis er en super sport som både er sosial, gir mestringsfølelse og utfordrer konkurranselysten, og vi tror det blir mye padelutstyr under juletreet til flere i år. Målet vårt er å bli ledende på padelutstyr både lokalt og i Norge. Vi gleder oss til å se hvor denne sporten tar oss videre, avslutter Jørgen.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
XXL
Åpent i dag 10:00 - 21:00