Årets sommerkjole - uansett anledning

smilende dame i sommerkjole
smilende dame i sommerkjole
b.young 899,-
smilende dame i sommerkjole
smilende dame i sommerkjole
More than shoes - Stella Nova 2499,-//2399,-
smilende dame i sommerkjole
smilende dame i sommerkjole
Message - Untold Stories 999,-//b.young - Kaffe 799,-
smilende dame i sommerkjole
More than shoes - Stella Nova 2199,-
smilende dame i sommerkjole
smilende dame i sommerkjole
Vero Moda 599,95//More than shoes - Custommade 2999,-
smilende dame i sommerkjole
Lexington 1795,-
smilende dame i sommerkjole
Message - Neo Noir 899,-

Endelig går vi mot lysere tider, og da kan komfort, nydelige mønstre og god stil i én og samme kjole bidra til å løfte humøret

Dette er noen av sesongens hotteste sommerkjoler – og motebutikkenes beste stylingtips.

Begrepet «vinterdvale» har aldri vært mer treffende som i år. Stengte butikker, få aktiviteter, hjemmekontor, karantene og lite sosial kontakt har gjort at de aller fleste av oss har tilbragt tiden hjemme – innendørs og lite synlig.

Heldigvis går vi mot lysere tider og ikke minst deilige utetemperaturer. Nå kan vi endelig drømme oss vekk i vakre plagg og mulighetene det gir for å føle seg ordentlig fin igjen – uansett agenda og anledning.

Florlett komfort

Komfort er stikkord for flere av sesongens fineste sommerkjoler. De er gjerne florlette, vide og komfortable – med andre ord perfekte for en piknik i parken, middag på terrassen eller som et behagelig hjemmekontor-antrekk på neste videomøte.

Det beste av alt? Årets sommerkjoler kan styles til nesten alle anledninger.

Det er blant annet omslagskjolen et eksempel på:

– Wrap-kjolen er svært allsidig og fortsatt en stor trendfavoritt denne våren. Kanskje ikke så rart, når den fungerer svært godt til alle fasonger, forklarer Henriette hos Message.

Butikksjef Ingvild hos Only er enig og supplerer med et hett tips til stylingen:

– Gå til innkjøp av en sykkelshorts! Den er både praktisk og kul å bruke under omslagskjolene, som ofte har en splitt i siden, forteller hun.

Årets kjolelengder er både av det korte og lengre slaget.

– Vi ser mer volum og volanger på ermene og flere detaljer i år, som knapper, puffermer og belter, forteller Irene hos More Than Shoes. – Det finnes mye å velge i, enten du foretrekker den noe løsere Maria Mena-looken eller kjoler med innsving.

Fargefest

Trenden med mønstre, print og farger fortsetter – til glede for mange. Nydelige mønstre i lekre fargekombinasjoner preger flere av kjolene i de mange motebutikkene på senteret.

– Vi ser alt fra delikate farger til sommerlig print, i følge Hanne Marie hos Vero Moda.

– Småblomster er en gjenganger, men også print fra fugleverdenen og naturen, som eksotiske palmer, kan More Than Shoes fortelle.

Fargene oser av sommer og gir glød til huden. Også i år melder pastellfargene sin fulle ankomst i takt med vårsolen. Kjolene kommer også i rene blåtoner, beige og gult.

Flere stylingmuligheter

Fargesterke og mønstrede kjoler er enkle å ta i bruk på varme sommerdager. De krever ofte lite styling, men tilbehøret du velger gir likevel det lille ekstra.

– Kjolene passer både til hverdags og til fest. Velg gjerne et sneakers-par med en litt chunky såle for å få et løft, eller gå for noen fine, flate sandaler med lav hæl, sier Irene hos More Than Shoes. Hun løfter frem både espadrillos og kilehæl til lange kjoler.

En annen uslåelig kombinasjon er strikk over sommerkjolen. En deilig strikkegenser eller cardigan er fortsatt både trendy og praktisk på kjølige sommerkvelder.

– Strikkegenseren gir kjolen et nytt utseende og inntrykk av at du går med genser og skjørt fremfor en kjole, noe som gir flere stylingmuligheter, sier Henriette hos Message. Da fungerer sommerkjolen plutselig til flere anledninger og utover sensommeren og høsten, selv om den kanskje er tynn i stoffet, har korte ermer eller dyp utringning.

En strikkegenser kan styles på ulike måter for å gi antrekket to ulike uttrykk:

– Et forslag er å velge en tynn strikkegenser i en nøytral farge for å duse ned mønstre og farger på sommerkjolen, forteller Hanne Marie hos Vero Moda. – Du kan også velge et belte til kjolen og feste litt av strikkegenseren i front ned i beltet. Da får du plutselig et nytt uttrykk.

Like trendy er det å bruke en denimjakke eller skinnjakke til.

– Det er klassikere som aldri går av moten, forteller Henriette.

Og det ultimate tilbehøret for å fullføre antrekket, i følge motebutikkene?

– Sommerens desidert hotteste tilbehør er hårklyper fra Sui Ava – nydelige til sommerkjolen! sier Henriette hos Message.

– En beige veske kan være prikken over i-en på mønstrede kjoler med mye farger. Jeg syns også det er veldig fint å kombinere smykker i gull og sølv til sommerens kjoler, sier Hanne Marie hos Vero Moda.

– For å fullføre den bohemske stilen ala Maria Mena, kan du feste et tøft silketørkle i løst og gjerne bølget hår. En perfekt stil når sommertemperaturen stiger, avslutter Irene hos More Than Shoes.

Aktuelle merkevarer

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 16:00
Åpent i dag 10:00 - 16:00