Slik velger du riktig snowboard til deg og barna

snowboard
Det er viktig å velge riktig brett til ditt bruk og dine ferdigheter.

Skal du gå for rocker, camber, flying V eller en flat top? Å velge riktig snowboard er en viktig øvelse for å garantere en best mulig kjøreopplevelse.

Da er det mer du må tenke på enn lengden på brettet.

Hos nisjebutikken Session er brettkjøring en livsstil for de som jobber der. De opplever stor pågang fra kunder som ikke får snowboard-utvalget de ønsker seg i de større sportskjedene.

– I stedet for å kunne litt om alt, har vi ekspertise på området og kurses årlig for å være oppdaterte på den nyeste teknologien, trender og nyheter innen snowboard, forteller Dan Straaberg hos Session. Som ekte snowboard-entusiaster er de ansatte hos Session opptatt av at du skal få like stor glede av brettet som dem. Da er første bud å velge riktig brett.

Mennesker med snowboard i skiheis.
Session på Strømmen Storsenter er en nisjebutikk hvor de ansatte har brettkjøring som livsstil.
person med snowboard
Topptur og pudder, eller park med hopp og rails? Session har utstyret du trenger.

– De fleste som kommer hit tror at brettet skal måles til nesetippen, men da kan man fort gå på en brøler, sier Dan.

«I stedet for å kunne litt om alt, har vi ekspertise på området og kurses årlig for å være oppdaterte på den nyeste teknologien, trender og nyheter innen snowboard.»

Velg riktig spenn

Et snowboard har ulike spenn og ulik stivhet. Visse spenn egner seg gjerne til spesifikke bruksområder, men man må også huske på stivhetsgraden i brettet, og om brettet er "twin" eller "directional". Her skilles det på hovedsakelig på modellene flat top, rocker og camber. Det finnes også hybrider av disse om man ønsker noe mer spesifikt.

– For nybegynnere er rocker og flat top en god shape å velge og noe som ofte går igjen på parkbrett, som gjør det til supre brett for nybegynnere. Denne type brett ligger mer oppå snøen kontra en camber som passer en mer aggressiv kjørestil, forklarer Dan. Parkbrett er gjerne myke i utgangspunktet, og når de i tillegg har en rockershape gjør det brettet enklere å kjøre på.

–Det fungerer derfor perfekt til nybegynnere, men også til de som er drevne på parkkjøring, som hopp og rails. Det er lett å legge seg bakpå i pudder og er et ypperlig brett for den som vil kose seg i bakken.

«Treverk inne i brettet bidrar til at det varer lenger, samtidig som det gir brettet en riktig snert og gjør at spennet holder år etter år.»

Camber er favoritten

Er du mer viderekommen og tøffere i løypa, kan du velge en flying V, en miks av camber og rocker.

– En flying V er et supert kombinasjonsbrett hvis du ikke ønsker å eie flere brett, og det passer en nybegynner som har stått litt fra før. Brettet kan brukes både på hopp, rails og i nypreppa løyper, samtidig som du kan kjøre litt tøffere med det enn du kan med en vanlig rocker, forteller Dan.

Det spennet flest viderekomne kjenner til er likevel favoritten camber.

– Camber-shapen er definitivt det som skjærer best i snøen og det du får best sving med, men det krever litt mer av den som står oppå brettet. Formen kan sammenlignes med formen på en carvingski. Dette er et brett du kan ha med i parken og kjøre større hopp med hvis du sammenligner det med en rocker, og det er derfor et populært valg hos de viderekomne. Samtidig er det lett og funker ypperlig på puddersnøføre, forklarer Dan. Likevel betyr ikke dette at camber ikke egner seg for nybegynnere.

– Har man ambisjoner om å lære seg å kunne dra på, er camber helt konge. Det finnes dessuten flere ulike camber-brett som kan tilpasses den som kjører.

«Splitboardet fungerer både som snowboard og som ski, og det tar ett minutt å bytte fra ski til snowboard og tilbake igjen.»

Splitboards er det nye for toppturentusiasten

Session har også inne de nyeste splitboardsene fra Jones, et brett som er ypperlig for topptur-entusiastene. Splitboardet har vært på markedet i mange år, men det er først nå de siste årene at produktet oppleves som så solid at det fungerer optimalt.

– Splitboardet fungerer både som snowboard og som ski, og det tar ett minutt å bytte fra ski til snowboard og tilbake igjen, forteller Dan. – Brettene har dessuten like gode kjøreegenskaper som et vanlig snowboard, og skal du på topptur slipper du truger opp fjellet og kan gå opp, og kjøre ned!

Kvalitet forlenger holdbarheten

Når du har klart å velge brettet, kommer valg av bindinger og støvler naturlig.

– Når du har funnet et brett som treffer dine ferdigheter og måten du ønsker å bruke det på, er det visse bindinger og støvler som stikker seg frem og som gjør det lett for oss å plukke ut et sett som passer deg, forklarer Dan.

– Uansett alder, ønsker og utgangspunkt har vi utvalget som passer, og kompetansen som skal til, for å finne den riktige brettet for deg, forsikrer Dan.

Til slutt er kvaliteten på snowboardet verdt å merke seg. Alle brettene som selges hos Session har et minimumskrav til kvalitet kunden kan være trygg på. - Vi selger ikke brett vi selv ikke kan stå inne for, avslutter Dan.

Velkommen til Session i 2. etasje på Strømmen Storsenter!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo